План, който звучи като стратегията на нов злодей от филмовата

...
План, който звучи като стратегията на нов злодей от филмовата
Коментари Харесай

Хитлер искал да изпепели градове с гигантско огледало

План, който звучи като тактиката на нов изверг от филмовата поредност " Джеймс Бонд ", е бил действителна концепция, която управлението на Нацистка Германия обсъждало, написа Обекти.
Екип учени, отпред с Херман Оберт, е предвиждал основаването на гигантско оборудване, наричано Космическото оръдие. На процедура то съставлява голямо огледало, изведено в орбита към Земята. Отразени от неговата повърхнина, слънчевите лъчи щели да са в положение да изпепелят цели градове и да пресушават морета.

За пръв път тази концепция била препоръчана още през 1923 година от Оберт, като тогава ученият предвиждал огледалото да се употребява не за опустошения, а с цел да обезпечи на жителите на Земята повече светлина. По-късно обаче галактическото оръдие се трансформирало във военна идея и ученият го наричал " най-великото оръжие ".

Дори и след края на Втората международна война Херман Оберт бил уверен, че концепцията му може да бъде осъществена и упорствал за това чак до 1957 година Най-близко до тази ужасяваща идея светът бил през 1945 година, когато притиснати от Съюзниците, нацистите развили концепцията за огледалото, което трябвало да се трансформира в оръжие. Планът на Райха предвиждал оборудването да се изведе в орбита на към 25 000 км над Земята. Цялата повърхнина на инсталацията трябвало да бъде огледална, тъй че слънчевите лъчи да се отразяват от всеки един ъгъл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР