План Б“ на кабинета при криза с газа е доставката

...
План Б“ на кабинета при криза с газа е доставката
Коментари Харесай

Мирчев: „План Б“ на кабинета при криза с газа е доставката на 1 млрд. куб. м. втечнен газ от Катар

„ План Б “ на кабинета при рецесия с газа е доставката на 1 милиарда куб. м. полутечен газ от Катар, разяснява в коридорите на Народното събрание Иво Мирчев от Демократична България.

„ Това, което е несъмнено, че Катар във форсмажорни условия ще ни достави на пазарни цени този 1 милиарда куб.м газ през „ Сидеро Кастро “, което е някакво решение “ посочи Мирчев.

По думите му това количество е 35% от потреблението на страната и доставката е отчасти решение на казуса, в случай че Москва спре кранчето на газ към Европа.

На въпрос дали при срещата си преди дни в Атина е дискутирал този въпрос с гръцката страна, вицепремиерът Асен Василев уточни, че министър председателят Мицотакис е удостоверил уговорката Гърция да ни спомага при газова рецесия.

„ Гърция се ангажира да помогне по всички вероятни способи на България при проблеми с доставките на газ “, разяснява за Tribune.bg вицепремиерът Асен Василев.

Газовата връзка „ Комотини-Стара Загора “ също върви по проект и на 1 юли би трябвало да бъде стартирана. Премиерът Кирил Петков означи пред медиите, че всекидневно си разменя известия с гръцкия си сътрудник Константинос Мицотакис за напредъка на плана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР