Пламен Терзиев, чичо на кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев за

...
Пламен Терзиев, чичо на кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев за
Коментари Харесай

Чичото на кандидата за кмет на София Терзиев награждаван за Възродителния процес

Пламен Терзиев, чичо на претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев за кмет на София е награждаван за заслуги за одобряването на Възродителния развой и разкриването на терористично диверсионните дейности, осъществени от български турци. Това излиза наяве от заповед на министъра на вътрешните работи, издадена в навечерието на 9-ти септември 1988 година. Документът, с който Faktor.bg разполага, е с гриф „ Строго секретно “, само че е декласифициран и разкрит от Комисията по досиетата.

Служителят от Шесто ръководство на Държавна сигурност е награден с орден „ За заслуги за сигурността и публичния ред “. Терзиев получава и значката „ Отличник на Министерство на вътрешните работи “ и паричен тласък.
Заповедта е подписана персонално от зам. министъра Григор Шопов, а главният мотив за премията е, че Терзиев е взел ефективно присъединяване по разкриването и задържането на създателите на по този начин наречените терористични актове през 1984, 1985 и опита за атентат през 1986 година. Реално става дума за опозиция на български турци и мюсюлмани поради насилствената промяна на имената и възбраната на религиозните права и свободи, наложени от режима на Тодор Живков.

В годините на народна власт стана ясно, че зад някои от провокациите е стояла самата Държавна сигурност, а задачата е била да се легендират пред българските жители провеждането на Възродителния развой и наложените репресии.

Тази сензитивна тематика и не случилото се отмъщение и заслужено наказване на възродителите не престават да изтезават турците и мюсюлманите. На кметските избори в столицата те нормално поддържат десния или центристки претендент, само че в този момент надали с екстаз ще одобряват номинацията на Васил Терзиев.

 plamen_terziev.jpg

 plamen_terziev1.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР