Пламен Стоянов е дипломат, офицер от запаса, познат в професионалните

...
Пламен Стоянов е дипломат, офицер от запаса, познат в професионалните
Коментари Харесай

Дипломат и експерт по националната сигурност води листата на ПП МИР в София-област

Пламен Стоянов е посланик, офицер от запаса, прочут в професионалните среди като един от най-компетентните специалисти по ръководство на рецесии, национална и интернационална сигурност, с богат на практика опит. Той е лидер на листата на (Морал, Инициативност, Родолюбие) в София-област за идните на 4 април парламентарни избори.
Дълги години е работил интензивно в региона на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за защитата и въоръжените сили през 1991 година във Великото национално заседание, както и Закона за ръководство при рецесии от 2003 година. Като водещ специалист в областта на сигурността, е изготвял отзиви и мнения на Министерство на външните работи по доста закони и други нормативни документи.
„ Със своя опит в областта на сигурността и най-много в региона на ръководство на рецесии, като депутат интензивно ще работя за обезпечаване на спокойно, умерено и безвредно бъдеще за моите деца, както и за всички български жители. В миг на пандемия в страната царува цялостен безпорядък и безхаберие от страна на ръководещи, а гарантиране на сигурността на българските жители е главен приоритет на Политическа партия МИР. Именно за това първият закон, който партия МИР ще инициира в Народното събрание, ще бъде Закона за ръководство при рецесии. Партия МИР е действителната и единствена опция на статуквото в България, тъй като е основана от специалисти, млади, некомпрометирани и морални хора, които са новото потомство в българската политика “, сподели Пламен Стоянов.
 Симеон Славчев: Цялата листа на Политическа партия МИР в област Видин е от гражданската квота Симеон Славчев: Цялата листа на Политическа партия МИР в област Видин е от гражданската квота
Председателят на Политическа партия МИР Симеон Славчев показа претендентите за народни представители от област Видин за идните парламентарни изб...
Дипломатът е приключил висшето си обучение във ВНВУ Васил Левски гр. Велико Търново със степен „ магистър “ по педагогика и логика на психиката. Има доста следдипломни курсове и квалификации в областта на защитата и сигурността. Като офицер в Българската войска Стоянов е бил пълководец на взвод зелени барети – алпийски стрелци, а след напускането на армията, работи като боен чиновник в системата на Столично военно окръжие.
От 1995 година работи в звеното по „ Управление на рецесии и отбранително-мобилизационна подготовка “ на Министерство на външните работи, а от 2000 година е негов началник. Като подобен е взел участие в организирането на отбраната на дипломатическите задачи и българските жители във всички горещи точки на планетата, като на всички тези места е бил персонално. В качеството си на секретар на Кризисния щаб към Министерство на външните работи, е провел и провеждал евакуации от страни като Албания, Бивша Югославия, Ирак, Сирия, Ливан и други страни с военни спорове и междуособици. През 2004 година провежда работата на Кризисния щаб на министерството при рецесията с двама български водачи, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, а по този начин също и при възникването на епидемията от птичи грип в Китай. През 2003 година провежда изпращането на филантропична помощ и избавителни екипи за потърпевшото население на Иран от земетресение, а през 2004 година провежда и самичък показва в Индонезия и Шри Ланка филантропична помощ след земетресението и последвалото цунами. Като секретар на Кризисния щаб към Министерство на външните работи, Стоянов е бил представител на министерството в Експертния съвет към Междуведомствения съвет по бедствия, повреди и произшествия към Министерският съвет, както и в Междуведомствения съвет по бежанците.
От октомври 2005 година до март 2011 година Пламен Стоянов е общоприет консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация, откъдето придобива богат дипломатически опит и се построява като един водещ специалист за Русия. Като общоприет консул той съумява да усили туристическия поток от Сибирския район към България шест пъти, а чартърните автобуси в три пъти. За интервала на своята консулска активност Пламен Стоянов побратимява градовете Варна с Новосибирск, Шумен с Барнаул и Смядово с Новоалтайск, а през 2008 година побратимява Шуменска област с Алтайския край, което води и до нарастване в стокооборота сред България и Сибирския район.
Член е на Националния изпълнителен съвет на Политическа партия МИР. Женен с две дъщери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР