Пламен Стайков спечели 37-то рали Сливен. Шампионите на България за

...
Пламен Стайков спечели 37-то рали Сливен. Шампионите на България за
Коментари Харесай

Пламен Стайков с втора поредна победа в Сливен

Пламен Стайков завоюва 37-то рали " Сливен ". Шампионите на България за 2016 година съумяха да победят в надпреварата за втори следващ път, откакто през предходната година още веднъж завоюваха конкуренцията.

След съботния ден Стайков, който кара с грузински лиценз през тази година, приключи с задатък от 39,4 секунди пред Орхан Авджиолу/Бурчин Коркмаз от Турция, с автомобил Ford Fiesta R5. Трети в събота приключи Дан Гъртофан с навигатор Тудор Марза (Skoda Fabia R5).

" Преднината ми е разследване на доста поети опасности. Много е мъчно да се бориш с коли от клас R5. Не поисквам на никой от сътрудниците ми, да се постанова да гони R5 с Mitsubishi Evo 9 ", показа водачът на съботната конференция, която се организира след финала на спортния ден.

 Пламен Стайков остава на върха в Сливен
Пламен Стайков остава на върха в Сливен

Състезанието продължава

" Догодина спирам да карам в рали шампионата, в случай че не съумея да се сдобия с кола от клас R5. Просто е безмислено да се кара и да се поемат толкоз доста опасности ", добави състезателят.

В неделя Пламен съумя да удържи офанзивите на съперниците си Авджиолу и Гъртофан. Той съумя да завоюва една от 4-те скоростни прави. Той бе най-бърз в първото минаване на специфичен стадий " Чуката ". Една права бе извоювана от Авджиолу, а две от Дан Гъртофан. Така в края на конкуренцията българинът приключи с преднина от 37,4 секунди.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР