Пламен Константинов обяви състава на България за олимпийската квалификация за

...
Пламен Константинов обяви състава на България за олимпийската квалификация за
Коментари Харесай

Пламен Константинов обяви състава за олимпийската квалификация в Китай

Пламен Константинов разгласи състава на България за олимпийската подготовка за Игрите в Париж 2024, която ще се организира в Китай (30 септември-8 октомври). Селекционерът на мъжкия народен тим събира тима за първа подготовка след Европейското състезание в сряда, 13 септември. " Лъвовете " ще се приготвят в столичната зала " Христо Ботев " до заминаването си.


Групата е от 14 играчи и в нея има три промени в съпоставяне със състава от Евроволей 2023. От нея липсват опитните Теодор Салпаров и Георги Братоев, които по-рано оповестиха своето отдръпване от националния тим, както и Светослав Гоцев. Като разпределител е извикан Симеон Николов. 16-годишният волейболист на Левски е част от други два национални състава – до 19 години и до 21 години. На поста либеро ще играе Мартин Божилов, а Стефан Чавдаров заема мястото на Гоцев като централен блокировач.

Състав на България за олимпийската подготовка в Китай:

Разпределител: Георги Сеганов, Симеон Николов

Диагонал: Цветан Соколов

Посрещач: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Мартин Атанасов, Николай Пенчев

Централен блокировач: Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров

Либеро: Мартин Божилов, Симеон Добрев

България е в Група С, която ще се организира в Китай. " Трикольорите " ще играят седем мача, като противници са ни Китай (30.09), Полша (01.10), Аржентина (03.10), Холандия (04.10), Канада (06.10), Мексико (07.10), Белгия (08.10). Квоти взимат приключилите на първите две места. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР