Пламен Константинов направи дълъг анализ на представянето на България след

...
Пламен Константинов направи дълъг анализ на представянето на България след
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Публиката ни е европейският шампион

Пламен Константинов направи дълъг разбор на представянето на България след отпадането от Европейското състезание. Нашите стигнаха до осминафинал, където изгубиха от Франция.

„ В първия гейм водихме с 2-3 точки и изпуснахме самодейността – изясни треньорът ни. – Имахме хубави обстановки, в които посрещахме добре. След това французите ни натиснаха, направиха серия и поведоха. Тогава можехме да изравним за 21:21, само че нелепа съдийска неточност ни попречи. Това е вторият миг от мача. Лошото е, че първият гейм продължи във втория, когато резултатът стана 8:1. Чак тогава започнахме да играем. Преживявахме първия гейм, а в такива дуели би трябвало незабавно да превключиш, да затвориш страницата. Не го направихме. Имаше моменти, когато се приближавахме в резултата, само че те ни пречупваха.

В третия гейм ни натежа ситуацията. Усещахме, че ситуацията става сериозно. Истината е, че не можеш да победиш олимпийския първенец с 35 % офанзива. Не е действително. Европейският първенец е нашата аудитория. Беше фантастична във всеки мач. При такива почитатели е наслаждение да се играе. Въпросът е, че нашият тим не беше подготвен. Още преди шампионата сподели, че би трябвало да привикнем към варненската аудитория. Периодът на акомодация се оказа дълъг. Атмосферата повече ни пречеше, в сравнение с помагаше. Очаквах това напрежение. Знам какво демонстрират момчетата на тренировки, само че не го виждам в мача. Имаме капацитет, който би трябвало да разкрием. Отрази ни се, че загубихме от средноевропейски тимове. Трябва да се пречупим и да създадем крачката напред. В момента и нашето равнище е средноевропейско.

Опитах да внеса повече рутина и успокоение с опитни състезатели. Миксът е работещ. Но с цел да доближим огромните, би трябвало да разкрием тъкмо този капацитет. Имаше и неприятно стичане на събитията със здравословните проблеми първоначално. Загубихме първия мач от Испания, а той беше доста значим. Лошо е да стартираш с отрицателен резултат. Това усложни обстановката в групата. Двата ни дуела с топ тимовете ни сподели, че мястото ни е дотук. Не може по този начин изрично да падаш два пъти пред своя аудитория. Не е единствено малшанс. Ниво и игра е. Трябва да стигнем тяхното равнище и на клубно, и на национално ниво.

Олимпийската подготовка е част от цикъла. Генерални катаклизми е безсмислено да се вършат. Няма да донесе изгода, в случай че в този момент извикаме млади. Ще има козметични промени състава. След това към този момент би трябвало дълготрайна тактика и обмисляне. Трябва да се подмлади тимът и той да натрупа опит. Да написа самичък своята история, а не да гледа в предишното и предходните генерации.

Не съм беседва със Салпаров. За олимпийската подготовка разгадавам на тези, които сега са тук. За седмица или месец не можем да произведем хора на някои постове. След такива прочувствени мачове от време на време се взимат прибързани решения. Аз разгадавам на Теди. Шансовете ни на квалификацията са дребни. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР