Пламен Георгиев стана най-известният собственик на тераса у нас. Това

...
Пламен Георгиев стана най-известният собственик на тераса у нас. Това
Коментари Харесай

Журналист: Пламен Георгиев представи читири различни суми за терасата си

”Пламен Георгиев стана най-известният притежател на тераса у нас. ” Това съобщи в предаването ”ЕвроДиков ” журналистът от вестник ”Сега ” Таня Георгиева. Георгиева разяснява още, че въпросът с балкона на шефа на КПКОНПИ влезнал толкоз мощно в публичния дневен ред, защото самият Георгиев се е дължал безочливо и провокирал острата реакция против себе си.
По думите на Георгиева, точно терасата на ръководителя на антикорупционния орган е станал въпросът на България, поради неговото служебно състояние. Журналистката посочи и това, че в цялата тази объркана история по този начин и не е станало ясно каква тъкмо е цената на закупената тераса, като тя напомни, че Георгиев е показал четири разнообразни суми.

Отношение по проблема взе и ръководителят на управителния съвет на Камарата на архитектите в България Борикслав Игнатов, който разяснява, че решението на уволненият преди дни шеф на столичния строителен контрол Влади Калинов, че терасата е законна, влиза в колизия с нормите в Закон за устройство на територията. Игнатов изясни още, че има мода в стоежа на противозаконни постройки по високите етажи на постройките.

Освен всичко друго, ръководителят на Камарата на архитектите в България напомни и че покупко-продажбите с построяването на тези градежи не таксуват с налози и това ощетява държавния бюджет.

" Това са кардинални неща, които ние от Камарата настояваме ясно да се решат. В Закон за устройство на територията са много ясно написани и сега, само че има някои малки врати, които разрешават разнообразни тълкувания ", съобщи още Игнатов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР