Пламен Галев и Ангел Христов-Геле са известни като “братя Галеви.

...
Пламен Галев и Ангел Христов-Геле са известни като “братя Галеви.
Коментари Харесай

Кои са братя Галеви?

Пламен Галев и Ангел Христов-Геле са известни като “братя Галеви ”. Двамата нямат роднинска връзка.

Вчера стана ясно, че Ангел Христов се е прибрал скрито в България и умрял в дома си в дупнишкото село Ресилово от инфаркт. От Министерство на вътрешните работи през днешния ден разпоредиха две проверки - за това по какъв начин Ангел Христов е влезнал в страната и инспекция в полицията в Кюстендил дали няма нарушаване по отношение на това, че не са разбрали, че е там.

Магистратите се мотивираха с съществуването на косвена връзка сред незаконната активност на Пламен Галев и Ангел Христов и добитото от тях имущество

Пламен Галев е роден на 23 ноември 1967 година в Кърджали. Започва своята професионална кариера в системата на Министерство на вътрешните работи. Само на 20 години влиза в РПУ - Станке Димитров, където става сержант. Малко по-късно е определен да премине в Специализирания отряд за битка с тероризма в София. Там той се среща с Ангел Христов, който също е влезнал в отряда през 1990 година Той е роден на 14 януари 1969 година в Сандански.

Взводен пълководец на двамата е някогашният консултант в ДАНС Алексей Петров, който беше обвиняем по делото „ Октопод “, а по-късно разгласен за почтен.

Той отхвърли да е знаел, че Ангел Христов се е прибрал в България

Въпреки че стартират като членове на баретите, Галев и Христов напущат отряда след скандал в средата на 90-те години. След това Пламен Галев става действен чиновник в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен като шпионин в службата в Кюстендил. Малко по-късно те напущат системата на Министерство на вътрешните работи. 

През 2000 година двамата се откриват в село Ресилово в региона на Дупница. Те имат общи компании с Христофорос Аманатидис-Таки, който е някогашен съучастник на убития скоро в ЮАР Красимир Каменов-Къро.

Съдът одобри възражението на КПКОНПИ, че движимостите лица са пропуснали в разбора разноските за имението в Ресилово

През 2009 година против предприемачите е формирано дело за изнудване, телесна щета и насила.

Двамата се кандидатират за депутати през 2009 година, само че не съумяват да влязат в Народното събрание. 

Те са наказани на по 5 години отнемане от независимост, само че съумяват да избягат преди да влязат в пандиза. Оттогава те бяха са в неопределеност. Обявени са за интернационално търсене с алена бюлетина на Интерпол.

Делото за конфискация на имущество против Пламен Галев и Ангел Христов и следените от тях сдружения започва през 2013 година

През 2021 година Окръжният съд в Кюстендил почете настояването на Антикорупционната комисия за лишаване в интерес на страната на имущество за 2,5 млн. лева на Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги. 

Искът КПКОНПИ бе за над 4,25 млн. лева, само че съдът отхвърлил настояванията в по-голямата им част, тъй като сумите не са били налични по тези банкови сметки, все още на внасяне на стимулираното искане от Комисията. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР