от охранителите на ТЕЦ Марица-изток 2“ в средата на миналата

...
от охранителите на ТЕЦ Марица-изток 2“ в средата на миналата
Коментари Харесай

Каква е била мисията на задържания за шпионаж украинец в ТЕЦ „Марица-изток 2“?

от охранителите на Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ в средата на предходната седмица. В него са били открити т елефони, дронове, SIM карти , фотоапарати и карти-памет. На мъжа са били повдигнати обвинявания за това, че е събирал информация, представляваща държавна загадка , като задачата му е била да я даде на друга страна

Впоследствие съдът реши да остави арестуваният украинец за непрекъснато в ареста , само че по този начин и не бяха обявени детайлности за това какво е търсил той и до каква информация е съумял да се добере. 

Ето няколко от вероятните цели на неговата задача

  1. Технологични данни : Шпионирането може да цели събиране на информация за употребяваните технологии, в това число нововъведения, способи за оптимизация на работата и поддръжка, както и внедряване на нови технологии.

  2. Информация за енергийна инфраструктура : Централата е основна част от енергийната инфраструктура на страната. Шпионите могат да събират информация за нейните недостатъци, потенциал и стратегическо значение.

  3. Военни и стратегически цели : Енергийните уреди са значими за националната сигурност. Шпионирането може да бъде за основаване на проекти за бойкот или осъществяване на хакерски атаки при положение на спор.

  4. Икономически шпионаж : Получаване на информация за разноските, доставчиците, договорите и пазарните тактики може да бъде скъпа за конкурентни компании или страни.

  5. Политически цели : Информацията може да бъде употребена за оказване на напън върху държавното управление или за политически операции.

В съответния случай с Топлоелектрическа централа „ Марица изток “, е допустимо композиция от тези цели да е претекст за шпионаж. Това включва както събиране на софтуерна информация, по този начин и стратегически данни за енергийната сигурност на България и района . Очаква през новата седмица да бъдат оповестена повече информация по случая. 

КАТ смъква номерата на коли, в случай че не дават отговор на ново изискване

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР