Пламен Димитров, президент на КНСБ, в Беновска пита“ в пита-Радио

...
Пламен Димитров, президент на КНСБ, в Беновска пита“ в пита-Радио
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Петков и Василев – самонадеяни, Борисов – лидер на Балканите

Пламен Димитров, президент на КНСБ, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Протестът на КНСБ на 27-и юни пред Народното събрание.

„ Вие започнахте един внимателен митинг, сложихте палатка пред Народно събрание, само че в понеделник самият Вие ще се появите там! Какво ще вършиме там? “, попита Беновска. Пламен Димитров отговори, че в развихрилата се политическа рецесия в последно време малко се приказва за бюджета. Критиката на КНСБ е нямало по какъв начин да бъде чута, в случай че публичното мнение не е било провокирано по някакъв метод. Затова от КНСБ са решили, че в деня, в който изтича крайния период за внасяне на оферти сред първо и второ четене, този митинг ще бъде изработен. Целта е депутатите да могат да припознаят съответни визии на КНСБ. „ Трябва да Ви кажа, че една немалка част от нашите оферти са намерили място в оферти на депутати от всички парламентарни групи. Така че те на съвещанието на Комисията по бюджет и финанси от 10 часа в понеделник освен ще бъдат обсъждани, ние ще бъдем извън и вътре, главно за заплати! Инфлацията, която имаме, не се дължи главно на нарастването на приходите, това би трябвало ясно да го кажем. Тя се дължи на външи фактори, горива, само че и на вътрешна спомагателна далавера! Така че приходите би трябвало да компенсират тази инфлация. И в случай че за пенсиите това отчасти може би ще стане, то за работещите, на които заплаща държавното управление, нарастването е 0%. МРЗ също трябваше да следва растежа на инфлация, само че не го следва. В частния бранш нарастването на заплатите е с 11%-12%, тъй че без значение от тежките удари, които бизнесът понася и високите цени на тока, той прави нужното, с цел да резервира служащите и тяхната покупателна мощ, само че не прави това страната! “, безапелационен бе президентът на КНСБ.

„ Но господин Димитров, на 24-ти юни беше разгласен първия митинг на работодателите, който не виждам да е реалност, имате ли съгласуваност с работодателите? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че за съответната акция не, само че по принцип поддържат настояванията на работодателите за по-дългосрочна и ясна скица за обезщетения на енергийните цени. Направеното досега от страната не е малко, само че не е ясно докога ще продължи това разтърсване и тази неустановеност.

Що се отнася до компенсацията за газа, там има много въпросителни. Въпросът е какъв брой предприятия се употребяват от тази скица за газа и какви облаги генерират. По-скоро семействата и дребните бизнеси би трябвало да бъдат обезщетени за цената на газа, а не безусловно най-големите предприятия. Защото финансовите резултати на някои огромни предприятия са в пъти по-добри от тези през предходната година.

Оценката му за държавното управление на Кирил Петков.

„ Като приказваме за пари, за ръководство и за държавното управление не мога да не Ви припомня, че вършим този диалог 3 дни откакто 47-то Народно заседание удари един шут на държавното управление на Политическа партия. В понеделник следва Кирил Петков да подаде публично оставката на държавното управление. Та се връщам към анонса – Кирил Петков и Асен Василев на какво съображение желаят, само че и могат ли да ръководят страната? “, попита Беновска. Пламен Димитров отговори: „ Отговорът го даде висшият орган в нашата блага татковина, че не могат явно! И никаква оставка не е належащо да подава никой, те към този момент не са в ръководството! Те са в оставка от момента, когато Народното събрание им гласоподава избор на съмнение. По-важно оттук насетне е дали ще има някаква формула за стабилизация на ръководството и най-малко в идващите месеци да се получи един предвидим ход на всички ограничения, които касаят и бизнеса, и семействата в навечерието на една зима, която няма да е по никакъв начин лека! Очевидно отиваме на избори, само че това би трябвало да даде явен знак на тези, които към момента са в Народното събрание да вземат нужните ограничения, с цел да могат хората да посрещнат тази есен. Иначе с тези ограничения, които има в актуализацията на бюджета за поддръжка за семействата за енергийните помощи, аз не мисля, че те ще могат да минат зимата! Час по-скоро в бюджета би трябвало да се заложат средства за обществено слабите и уязвими групи и за заплатите на тези, на които заплаща държавното управление! “.

„ А позволявате ли да Ви пусна един къс коментар, който ние подготвихме с няколко въпроси, ще получим и отговорите, които са Кирил Петков и Асен Василев и какво можем още да чакаме от тях!, продължи Беновскаи пусна седмичния коментар:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Г-н Кирил Петков, за какво Асен Василев се САМОжертва да няма жена, с цел да е на власт?

22 юни 22-ра

„ Промяната “ падна. „ Вратата “ към властта им затръшнаха Борисов, Слави, Доган/Пеевски и Костадинов. С „ шут “. На съмнение.

Кирил Петков: Уважаеми господин ръководител, уважаеми народни представители, уважаеми вицепремиери, министри! Искам да кажа, че беше чест за мен да повеждам държавно управление, което беше свалено от господин Пеевски, от господин Борисов, от Слави Трифонов и от госпожа Митрофанова! Това, което желая да заявя ясно, че този избор е единствено една дребна стъпка от един доста дълъг път. Това, което те не схванаха, че по този начин не могат да завоюват българския народ! Обещаваме, че ние ще продължим да отвоюваме страната си и един ден ще имаме България без задкулисие, без мафия! Една естествена, сполучлива, европейска страна! Благодаря ви!

На фона на аплодисментите на падналите от власт „ Промяната “, Българска социалистическа партия и Демократична България Кирил Петков, като един Харвардски бунтовник, като че ли, излъчваше към цялостен народ, и към Татко, и към Лена си Христо-Ботьовото „ На сбогуване “:

„ Не плачи,татко, не тъжи, че станах ази бунтовник,

бунтовник,татко, въстаник!

Но кълни, баща, проклинай таз турска черна прокуда,

дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина –

да вървим да се скитаме немили, клети, недраги!

Аз зная, баща, благ съм ти, че може млад да почина,

кат си ме, баща, родил със сърце мъжко, юнашко,

та сърце, баща, не трае да гледа турчин, че бесней

над бащино ми огнище: там, дето либе хубаво

черни си очи вдигнеше…

Дружина потегля, отива, пътят е заплашителен, само че прочут:

аз може млад да загина…

Но… стига ми тая премия -да каже нявга народът:

умря бедняк за истина, за истина и за свобода… “

И се сетих каква САМОжертва ми призна сълидерът на „ Промяната “ Асен Василев на рождения ден на майка си, 2 юли 21-ва:

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи през днешния ден, само че през днешния ден е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, в случай че може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И доста благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви несъмнено е изиграла огромна роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, в случай че имах жена, несъмнено нямаше в този момент да вляза в Министерството на финансите по този метод, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко дами до себе си, само че сега нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме безусловно сред мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е сред мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си …

Асен Василев: Нямам деца, за жалост, тъй че за това не мога да приказвам. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш изцяло на индивида до теб!

Чудно, обаче, по какъв начин тази нежна душа – Асен Василев – на 21 юни 22-ра от трибуната на 47 Народно събрание говореше за някакво … “духане “…

Асен Василев: Това, което слушам, са популистки лозунги и икономическа философия, която, в случай че мога с едно изречение да я обобщя, е – да го духат бедните! Това е вашата икономическа философия!

А на 22 юни 22-ра, Асен Василев – откакто падна от власт – отиде, като Войн, измежду народа:

Асен Василев: Аз мисля, че резултатът е доста добър!

Медия: Защо?

Асен Василев: 4 гласа ни разделят от успеха!

Медия: 4 гласа, само че, очевидно, жизненонеобходими, господин Василев!

Асен Василев: След идващите избори съм сигурен, че тези 4 гласа ще ги има! Тези 4 гласа против мафията ще ги има сигурно! И знаете ли, през днешния ден, тук, българският народ си отвоюва страната!

И Кирил Петков, водачът на „ Промяната “ отиде при народа. Само, дето, не се сети да хвърли сакото и да остане по „ геройска “ бяла риза…

Кирил Петков: Приятели, благодаря, че сте тук с нас! Приятели, знаете ли какво стана през днешния ден? Днес стана нещо доста хубаво! Защото видяхме по какъв начин един човек, седящ на мрачно, господин Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща есемеси само че хората в Народното събрание, един човек, който стои в „ Сараите “ към този момент толкоз години и дефинира политиката в тази постройка да се случва и през днешния ден се опита да дефинира това, с един човек, който го знаем като господин Пеевски, който гласоподава против това държавно управление и госпожа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме „ не “ на „ Газпром “ като оръжие против България – тези 4 индивида се съединиха и взеха решение, че ще смъкват това държавно управление! Наредиха на своите безусловно подвластни депутати кое бутонче да натиснат и тези хора през днешния ден нямаха правото на независимо решение!

Но това, което не схванаха, е, че това не е методът да завоюват България! Това, което не схванаха, е, че всички вие нямате бутони, които да натиснат! Това, което не схванаха, е, че дружно ще ги победим! И другари, знаете ли кое хубавото нещо? Аз имам вяра, че през днешния ден няма гласоподавател на Има Такъв Народ, който се гордее с депутатите, които са натиснали бутона дружно с ГЕРБ! Няма гласоподаватели, които се гордеят, че натиснаха бутона дружно с Движение за права и свободи! Няма хора, които да се радват да видят големите сараи не техните ръководители, а действително те живеят в бедните региони на България! Няма хора в България, които желаят да бъдат поведени от тази четворна коалиция! Това, което те не схванаха, че с днешния ход те направиха най-голямата загуба за себе си и най-голямата победа за нас! България ще бъде извоювана!

Приятели, те не схванаха и друго нещо! Е този избор е една дребна стъпка по дългия път да си отвоюваме страната и нищо не може да ни спре, тъй като сме дружно. Вие сте гарантът, че тази страна ще наподобява по различен метод след идващите избори! Благодаря ви!

Г-н Кирил Петков, за какво Асен Василев се САМОжертва да няма жена, с цел да е на власт?

Аз съм Беновска. И запитвам.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Г-н президент, какъв е Вашият разбор на това, което видяхме? Можеха ли тези хора да ни водят към по-добро бъдеще, към по-добро настояще? “. Пламен Димитров отговори: „ Не знам дали са можели, само че още изначало демонстрираха една ярка самоувереност! Имах опция да го кажа на доста места, в това число на тях персонално. Без да слушат каквито и да е експертни или други отзиви, в доста случаи не се съобразяваха с причини, които бяха доста съществени, направени и от нас, и от бизнеса, и от други организации, т.е. от хората, които приказват от името на действителния живот! И в случай че бяха чували, несъмнено даже и с незнанието си, може би щяха да създадат по-добри неща, в сравнение с направиха досега. Аз мисля, че тази самоувереност и сега и някакво възприятие за уникалност, което в последните дни от ден на ден изкристализира, не прави добра услуга нито на тяхната партия, нито на България! В момента би трябвало да се търсят съдружни формули, явно е, че България ще се ръководи съдружно, даже и след нови парламентарни избори. Коалиционната просвета допуска едно мислене за това, че ти несъмнено имаш своите полезности, увереност за своята справедливост, само че е добре и да слушаш всички останали, които приказват, да намираш и рационалното, и прагматичното, и потребното за бъдещето на цялата страна! Това липсва сега и ме прави значителен черноглед за бъдещето на страната, в случай че няма схващане за национална отговорност, което включва в края на краищата и компромис! “.

Подкрепата за френското предложение за РСМ.

„ Макар и синдикален деятел, само че Вие от дълго време сте в действителната политика и постоянно сте имал една прагматична оценка, освен от позиция на синдикалиста, само че и на българин, в случай че мога по този начин да се изразя, да не звучи приповдигнато! Но не извоюва ли Бойко Борисов още веднъж лидерското си място с този геополитически и вътрешнополитически ход с легализирането на Македония в Европейски Съюз? Борисов завоюва Макрон, европейските водачи, да, приказва се, че това са бюрократи и служители, факт, само че Борисов направи и лек поклон към Съединени американски щати, тъй като Македония е член на НАТО! И в същото време сподели малко „ мускул “ пред Путин! Извоюва ли Борисов и идва ли още веднъж той отпред? “, попита Беновска. Пламен Димитров отговори, че постъпката на ГЕРБ е била естествено продължение на тяхната позиция през последните 5 години. „ Така че последователността в позицията на няколко държавни управления на ГЕРБ към този момент е била потвърдена и в действителност. Но и Демократична България сносно се възползваха, тъй като в края на краищата Народното събрание гласоподава тяхното предложение, официално видяно! Тоест и те сложиха алена точка към партията си. Така че евроатлантическите партии демонстрират една забележителна степен на отговорност по тази извънредно значима тематика и доста сензитивна! Но би трябвало да обяснят на народа сега! Не съм сигурен, че всички българи знаят какво написа във френското предложение. Тези три спомагателни условия по какъв начин ще бъдат предпазени не стана ясно в тази словесна престрелка от Народното събрание към Кирил Петков и от Макрон и фон дер Лайен назад към нас с благодарности! Това остана малко във въздуха и даде съображение на всички скептици да настояват, че това е изменничество, а не най-хубавото, което може да бъде направено! Аз считам, че това би трябвало час по-скоро да бъде изяснено и българите да схванат какво в действителност сме дали като път на РСМ и на каква цена! “, безапелационен бе президентът на КНСБ.

   „ Благодаря Ви за тази обстойна позиция, в която малко и ясно изяснихте за хората къде би трябвало да е ориентирано вниманието! Заключителни думи, в понеделник ще се забележим пред и в Народното събрание! “, обърна се в края на диалога Беновска към своя събеседник. Пламен Димитров още един път повтори, че в 9 часа КНСБ ще бъдат пред Народното събрание и се надявам в 10 часа да имат опцията в Комисията по бюджет и финанси да защитят ползите на хората, които чакат нарастване на приходите и поддръжка за високите цени на енергоносителите! “. Така приключи диалогът сред Пламен Димитров и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 25-и юни 2022 г.   

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР