Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЗа какво се сещате, граждани, щом

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgЗа какво се сещате, граждани, щом
Коментари Харесай

De Profundis: Включиха и Лили Иванова в арсенала с хибридни провокации срещу Украйна

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

За какво се сещате, жители, щом чуете името Лили Иванова? Аз персонално се връщам в детството, когато нейната звезда изгря с „ Камино “, „ Събота вечер “, песни на Рита Павоне. След това пристигна и върхът през 70-те, когато с китарата на Личо Стоунса зад тила, Лили направи чудеса като „ Наше лято “ и фантастичната „ Вечност “. После продължи и с други песни, които си коства да се слушат, а креативното ѝ дългоденствие към този момент е удивително, в действителност постави в дребното си джобче цялата българска „ сцена “, „ музикална сцена “ или както щете го наречете.
Оказва се обаче, че, с изключение на от пеене,

Лили схваща и от политика

Е, не, че схваща, само че не се опасява да счита, че може умело да се произнася по политиката. И що да не може – всички други могат, великата Лили – не. Не е заслужено някак си.
Но, става известно също, че в полето на политиката великата певица Лили Иванова е много незабележим мъдрец. Често става по този начин. Самият Айнщайн показва потресаваща нелепост, когато затъва в политически тематики. Той пази концепцията за дървеното желязо, наречено „ либерален социализъм “ - социална система, при която стопанската система е изцяло централизирана и планова, а политическият и духовният живот са изцяло свободни. Тра-ла-ла-ла-ла!
Лили обаче не е толкоз нереална, а много по-конкретна, както прочетох, когато се върнах към „ старите ленти “. Поне в случай че имаме вяра на някакъв чужд за мене уебсайт, наименуван „ Портал 21 “, през март 2023 тя се произнася в отбрана на съветските монументи в България. Настоява, че те не би трябвало да се отстраняват, тъй като има други, по-важни тематики, с които да се занимават политиците. Типична мимикрия – като не искаш да признаеш, че защитаваш паметниците на окупатора, щото това не е влиятелно, докарваш от девет дерета вода, с цел да се обосновеш по различен метод. Пак не успяваш, само че даваш тип, че успяваш.
Още по-лоша е обстановката обаче с нейни изказвания от април 2021, представени от уеб страницата „ 365 вести “ с позоваване на skandalno.net и отново същия „ Портал 21 “. Заглавието е „ Съединени американски щати не могат да простят на Русия, че е в пъти по-велика и могъща от тях! “ Както проличава още от него, певицата е представена да приказва много безумни неща.
За килъра и военният нарушител Путин да вземем за пример Лили твърди, че е огромен политик и в случай че България имаше подобен, от дълго време да сме станали Швейцария на Балканите. Руската просвета съгласно нея е „ учредител на международната просвета “, а на съветските учени тя персонално има вяра толкоз, че избира да се имунизира с имунизацията „ Спутник “. В скоби – има вяра им, тъй като е била на турнета толкоз доста пъти в Русия…..
А с цел да изоре до дъно равнищата на политическата нелепост, българската музикална прима повтаря познатата до погнуса мантра за прелестната страна и народ, които „ имаме “, само че които, за злощастие, са нагазени от некадърни управници. А аз, горкият, мислех, че от дълго време сме се разбрали по много ясната даже за незначителни мозъци формула „ какъвто народът, такива и управниците му “. Защото те,

нашите политици, не падат от Марс в България, а извират от самата България,

нали?

Сайтовете, които цитират евентуални думи на Лили са повече от съмнителни, допустимо е да става дума за откровени подправени вести. Но казусът е, че нито Лили, нито нейните пиари до в този момент са опровергали и отрекли тези трудове. А по този начин тя се трансформира в съизвършител на мръсната съветска агитация.
Така или другояче, в случай че Лили Иванова в действителност мисли и споделя всички сходни проруски и други нелепости, както е представена, значи се повдига най-малко малко булото над провокацията, осъществена на последния неин концерт в НДК,
петък, 19 май. Той определян от някои като „ бутиков “. Не знам какво му е бутиковото, с изключение на опита да се съберат на едно място колкото може повече политици от разнообразни политически бои, рангове и с друго равнище на размътване на мозъците, и да се види какво ще стане.
Ами какво очаквате да стане. Нали знаете рецептата за варене на папагал – слагаш го в тенджерата дружно с един камък и вариш, до момента в който камъкът омекне. Та нещо сходно и на концертът на Лили.

Да събереш дружно и да настаниш съвсем един до различен посланика на Украйна и посланика на Русия, си е елементарна

рецепта за откровена провокация

Да събереш на едно място хора с демократично европейско мислене и такива с съветско копейкиново държание си е елементарна рецепта за откровена провокация. Да гарнираш всичко това с персоналното наличие на вицепрезидента Йотова, почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, някогашния президент Георги Първанов и други политици, докарали България до гадната обстановка, в която се намира сега, си е рецепта за откровена провокация.
Да уточним, става дума за провокация към българите и самата България. А това не е инцидентно събитие, добре премислено е.
От кого, кой болен мозък стои зад тази концепция и цялата комплицирана организация – тъй като не ми се има вяра Лили Иванова сама да е замислила и осъществила сходен политически всъщност театър. Не, нейният концерт, по един или различен метод, е употребен от някого и не е зле да научим от кого. Подозренията, които се базират на последвалите големи благодарности на Лили персонално към Ахмед Доган, сочат евентуална връзка с неговите медийни влъхви Валерия Велева и Велислава Кръстева, само че дали е по този начин – кой да ти каже.
Знаково е, че първият посланик на Украйна у нас Олеся Илашчук почтено напуща концерта-провокация, само че за жалост никой различен от залата цялостна с „ евроатлантици “ не последва образеца й.

Още по-интересно обаче е друго – тази провокация идва редом с още няколко други, които се разиграват съвсем едновременно, в къси шпации една след друга – тъкмо както се прави огромна димна завеса, с цел да се свърши някаква мръсна работа.
Като споделям „ поредност провокации “, имам поради няколко неща, станали в последно време. Например провокативните изказвания на вицепрезидента Илиана Йотова от Рейкявик. Под маската на угриженост за бъдещето на Европа и спазването на човешките права като една от базите на демократичните общества, Йотова

наля в допълнение масло в огъня

на влошаващите се връзки сред България и Македония, основна тематика както за Европейски Съюз като цяло, по този начин и за двете страни поотделно.
Нейният директен шеф, президентът Румен Радев пък, отиде в Южна Африка, с цел да търси сродни души в твърдата си и поредна, въпреки от време на време полуофициална, поддръжка за незаконния съветски режим на Путин и войната, която той води в Украйна. А, назад в България, на Радев очевидно му пристигнаха сили, тъй като се осмели да направи поддръжката си към този момент изцяло публична. С писмо той заявява утвърждение съветски и белоруски спортисти да бъдат позволени за присъединяване в олимпийските игри в Париж. Както се споделя – хората не ги пускат в селото, той ги кани в поповата къща.

Дойде в идващия миг и още една голяма провокация – така нареченият „ поход за мир “, проведен от тези, които с обич поддържат мръсната война на Русия в Украйна. И разумно мирният поход приключи с полувоенно деяние – алегорично

окървавяне на постройката на Европейска комисия в България

За естествен човек остава неразбираемо какво срещу имат „ протестиращите “ кретени против Европейски Съюз, който, с изключение на всичко друго, ни дава и купчина безплатни пари на ръка, та нека си оправим малко къщурката и заживеем като прилични, цивилизовани хора. Но, както знаем, никой естествен човек не може да разбере тънкостите на ненормалния мозък, тъй че не се оплаквам, единствено установявам.
И също така считам, че в случаи като този би трябвало да се намесва полицията и да играе тоягата – сходни видове не могат да се крият зад искания за демократичните си права, тъй като те самите отхвърлят демократичните права като „ фашистки “ примерно. Но, с цел да се отбрани от опустошение, демокрацията би трябвало да им отмери с техният критерий. По гърба – а в случай че от първия път не схванат, към този момент и по главата.
В този случай обаче отново станахме очевидци на мимикрия – походът „ за мир “ сякаш бе проведен от някакви си „ цивилен организации “, нищо, че в поддръжка на кретените, в тънките му редици самоотвержено се вляха депутати от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.
Някой ще попита обаче – за какво се случва въобще тази поредност от провокации, не е ли това някаква поредна тайна доктрина, която подрежда и свързва едно с друго самостоятелни едно от друго събития?
За мен има една единствена допустима причина да се вдигне бързо равнището на безпорядък в страната – напредналите договаряния сред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Политическа партия - Демократична България за сформиране на държавно управление. В това виждам повода. В това виждам нежеланието на тъмните проруски сили към президента Румен Радев, от кръговете на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и други, да се случи постоянно държавно управление, тъй като самото му битие заплашва тяхната безконтролност.
Тъмните сили се задействат, с цел да се защитят, да защитят вариантите, които имат сега, за

пробутване на съветските ползи в европейска България,

да защитят позициите си, които при едно даже релативно сполучливо проевропейско ръководство, ще бъдат застрашени.

Не желая да съм неприятен оракул, само че съм сигурен, че в околните дни и седмици, провокациите ще се множат като брой и мощ. И в действителност не толкоз вътрешните несъгласия, които не са дребни, само че тъкмо натискът извън, който ще последва, е огромната опасност пред по-дългосрочното битие на възможното бъдещо постоянно държавно управление Денков – Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР