Пламен Асенов, специално за Faktor.bgОставка е първата дума, която ми

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgОставка е първата дума, която ми
Коментари Харесай

De Profundis: Радев да си ходи, а служебните правителства да се премахнат от конституцията

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Оставка е първата дума, която ми идва на разум, щом чуя или инцидентно се сетя за президента Румен Радев. Не, че постоянно се сещам за него, де, аз да не съм Деси. Обаче от време на време той се натрапва в публичното пространство - в случай че не с наличие, то с неявяване.

Тези дни да вземем за пример се вижда отчетливата му липса. Изчезна от хоризонта, бе, жители, няма го. При това, виждам една значима взаимозависимост - колкото пъти руснаците се насерат интернационално и филантропично посредством незаконните си проекти и каузи, колкото повече Путин и Ко си окървавят ръцете, толкоз пъти

 Радев го хваща неналичието

 Иначе той все се усуква около телевизионните камери, в този момент - нъц. 
Не знам какво ще стане пък, в случай че съветските терористи в действителност употребяват нуклеарно оръжие против света, както се заканват. Тогава нашият обичан президент несъмнено ще се направи на къртица и ще си изкопае дълбока землянка, с цел да се скрие - само че да не ги осъди. 

Онзи ден целият естествен, свободен, либерален и цивилизован свят, към който сякаш принадлежим, реагира остро срещу незаконните и искрено терористични офанзиви на Русия против цивилни обекти и поданици в Украйна, единствено Радев замълча като…..щях да кажа „ като партизанин на разпит “, само че не би било правилно, тъй като на разпитите „ партизаните “ са пеели като славейчета. Имам на разположение и нецензурни съпоставения със характерни мъжки и женски телесни елементи, само че се опасявам, че може да обидя частите. Затова не знам с какво в действителност да сравня мълчанието Радево - може би с реакцията на някакъв безсловесен, само че доста твърдоглав добитък?
А фактът, че се причисли към някакъв европейски формат Г9 и осъди съветските офанзиви с обща декларация, не трансформира обстоятелството, че самият Радев не е произнесъл и думичка на наказание. 
Да, не го виждам непосредствено, само че си представям този вид по какъв начин върви из хладните коридори на президентството - стиснал джуки, гледа като мижитурка и се чуди в кой ъгъл да се свърти, та да не вземе някой инцидентно да го попита за позицията му. Намирам, че това създание е към този момент цялостна подигравка на български президент и политик. Смятам, че с редица свои думи и мълчания, с дейности или бездействия, Радев е толкоз нездравословен за имиджа на страната ни, както във вътрешен, по този начин и в интернационален проект, че ДАНС би трябвало да се самосезира и да стартира следствие по тематиката.

Румен Радев да си върви!

 Румен Радев да подаде оставка! Румен Радев да не стои повече на съветски пост и да не бъде повече спирачка за естествения път на България в руслото на европейската цивилизация! Ако в нашата клета страна е останала най-малко една ненапълно читава партия, тя би трябвало неотложно да изиска оставката на Радев и да стартира политическа акция за свалянето му от власт. Ако в България е останала най-малко концепцията за някакво гражданско общество, то би трябвало да се задейства и да окаже мощен махленски напън, с цел да получи оставката на този нездравословен за страната човек. 
Е, нищо такова няма, по тази причина и никаква оставка от страна на Радев няма да има. Ще продължи той още няколко години да ни гледа с шеговития взор на Тато, да ни ръководи посредством некадърните си и незаконни служебни държавни управления, да ни разиграва политически като маймуни, които не знаят на кой свят се намират и за какво. Както и да ни пробутва съветски опорки всякога, щом България би трябвало да заеме ясна и безапелационна позиция по отношение на съветската експанзия и да осъществя държание на същинска демократична и цивилизована страна. 
Не е единствено Радев, несъмнено, тук името на такива като него е „ легион “ - само че той в действителност постоянно е набъркан във всяка дивотия, която България твори в съветска изгода. Да вземем за образец историята с камиона, „ взривил “ Кримския мост. 
Руските служби, които още от преди този момент са основателно подозирани за причинители на атентата, подмятат мюре - камионът е тръгнал от България. Не се споделя непосредствено, обаче внушението е налице - тръгнал е от една натовска, неприятелска страна, затова България и НАТО са отговорни за гърмежа. 
Де да бяхме! Ама не сме.
Няма по какъв начин да сме по няколко аргументи. Първо, както незабавно споделиха европейски политици и специалисти, към този момент е напълно ясно, че не може да се има вяра на нито една съветска дума по какъвто и да било въпрос. Руснаците лъжат, даже когато споделят истината, тъй че - какъв камион, какви пет лв..
Второ, камионът, както се разбра, не е български, а чеченски. Ами затова Рамзан Кадиров е отговорен за гърмежа. 
Трето, от Варна нататък возилото е минало подобен дълъг път, превъртяло е толкоз километри и е минало през толкоз граници напред и обратно из някогашни и сегашни съветски територии, че връзката с България не просто изтънява, а и изцяло се обезсмисля. Освен като чисто пропагандна операция. 
Четвърто, както настояват руснаците и удостоверяват западни експерти, самият мост има толкоз засилени равнища на защита, че да се прекара там цялостен камион с гърмеж и да се детонира на най-подходящото място, е като да уцелиш шестица от тотото. И както сподели един израелски експерт - сходна интервенция е по силите на не повече от три - четири служби по света. На бас за 1 милион, че българските не са измежду тях.  
Пето, както сподели пък някогашният български боен министър Аню Ангелов, не може един взривен камион да нанесе толкоз съществени вреди на цели три места по моста, както е в тази ситуация. 

Шесто, появи се също информация, че съветските ракетни офанзиви против цивилни обекти и население в Украйна са планувани още преди мостът да бъде взривен и Путин да изиска възмездие за унижението, понесено на рождения му ден. И има аргумент, логистичната подготовка и координацията на сходна масирана ракетна офанзива против обекти, които са надалеч както от линията на фронта, по този начин и един от различен, не става за броени часове, както ни се показват нещата от съветска страна. Не става най-малко от страна на съветската войска, която към този момент сподели какъв брой е жалка, изключително в координацията и логистиката. 
Така или другояче обаче - ще забележим, времето, когато е планувана тази съветска интервенция за възмездие, не е чак от тези елементи, които остават вечно скрити. 
Седмо, няма по какъв начин, в случай че не си в действителност огромен глупак, да се хванеш на версията за „ българската диря “ във взривяването на моста. Но ето, че Българска социалистическа партия се хванаха на евтината пропагандна въдица на съветските служби. Дали сами се сетиха или им бе подсказано извън - това е забавно да се разбере. Но, по този начин или другояче, факт е, че те подскочиха като ужилени и насочиха сакрално запитване - знае ли президентът Радев нещо по въпроса за камиона. С подтекст: щото, горките руснаци, в случай че вземем и ние да им разрушавам значимите инфраструктурни обекти, къде ще му излезе краят. 
Абе, пичове, оставете го Радев на мира, бе! Както обясних нагоре, той в този момент има различен кахър - да се скрие от гласност. А вие го тикате назад в кашата. 
Но по този начин мисля аз с моя елементарен ум. А ето, че самият исполин на международната политическа мисъл Румен Радев мисли противоположното. Той очевидно реши, че медийната дъвка с камиона може да му е потребна, като отклони публичното внимание от мълчанието му по офанзивите на Русия в Украйна и целеустремено определените и избити при тях цивилни жертви. 
Подобна медийна дъвка за отклонение на вниманието е и още веднъж повдигнатата тематика за втората порция самолети, които би трябвало да бъдат купени за българската авиация. На дневен ред отново излязоха лъжите за това по кое време американските Ф-16 ще бъдат доставени, 

отново се стартира обичаната на Румен Радев дума „ Грипен “,

 пак започнаха всякакви „ специалисти “ от центъра и по места да изясняват за тези следи небесни от американските самолети и по какъв начин това го дишаме, а то трансформира съзнанието ни, трансформира климата и води до трусове, стихии и наводнения…..Изобщо - разпери се още веднъж цялото ветрило от цялостни идиотщини, които „ водачи на мнение “ от центъра вървят и целеустремено набиват в главите на българите като светата истина от последна инстанция. 
Много неща могат да се трансформират, с цел да се отнеме опцията Радев или утрешни негови почитатели, които желаят да упражняват не просто президентската, а цялата власт в страната, въпреки по Конституция да нямат право на това. Едно от най-важните обаче - и по него считам, може и би трябвало да се откри болшинство във към този момент определения Парламент - е да се направи конституционна смяна, която 

да отстрани институцията „ служебно държавно управление “

 Това е някаква небивалица, пръкнала се през 90-та в не знам чия дебела комунистическа чутура. 
Най-нормалното нещо на този свят е, както във всички цивилизовани страни, до момента в който се сътвори новият парламент и избере ново държавно управление, да ръководи остарялото. 
Вместо това, ние даваме в ръцете на тъпи, само че амбициозни президенти, опция да манипулират публичното мнение и изборния развой, единствено и единствено да държат властта колкото може повече време посредством служебните кабинети, които назначават. И които ръководят директно. 
Това не е народна власт, а разкрачено състояние сред демократична черупка, цялостна с властническо наличие. 
Благодаря, не щем! Затова - Радев да си върви, а служебните държавни управления да потънат в конституционното несъществуване. 

 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР