Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНеуважаемата Елеонора Митрофанова, назначена от Кремъл

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНеуважаемата Елеонора Митрофанова, назначена от Кремъл
Коментари Харесай

De Profundis: Русия, която освобождава всички от собствената им свобода

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Неуважаемата Елеонора Митрофанова, назначена от Кремъл за генерал-губернатор на България, писала писмо до султана, в което показва възмущението си и това на цялата прогресивна съветска общност от желанието на пловдивските общински съветници да се измъкне така нареченият „ Альоша “ от каменните му ботуши и да се ритне с тях надолу по хълма Бунарджик.
Няколко нужни разяснения. Първо, не е писала тъкмо до султана, а до Общинския съвет на Пловдив. Което в действителност значи – до Дивана на пловдивския кмет.
Второ, не е тъкмо писала, а препратила – съответно преведено – свободното съчинение на някой си В. Володин. В съветската политическа подчиненост мястото на този Никой е на коня под опашката – води се „ Председател на Държавната дума на Федералното заседание на Руската федерация “, само че зад тази гръмка купа се крие нещо,

домъкнато от котката на Путин

Съчинението му пък, колкото и да е жалко, се води публична позиция на съветския парламент по тематиката „ Альоша “. И Кремъл го употребява интензивно в опит за следващ път да унижи България, да изплаши пловдивските общински съветници, които поддържат събарянето на „ Альоша “ и да активизира в отбрана на „ паметника “ тези българи, които непринудено или против възнаграждение са си дали гъза чартърен на съветските ползи.

Като споделям, че текстът на Володин е извънредно тъп, незабавно го проверявам буквално, с цел да потвърдя това.
Още първият абзац съдържа две значими точки. Едното е едвам прикрита опасност към върховен орган за локално ръководство, част от българската европейска и демократична държавна система. С изказванието, че предлагането за ремонт е „ провокативно и цинично “ съветският приятел В.В. непосредствено се меси в работата на този орган, нещо, което не си разрешава даже българското Народно заседание. При това, думите му се отнасят до хвърчащо предложение, за което, както знаем, има процедура – то може да мине, а може и да не мине през Съвета. Ами в случай че мине, тогава какво – действителното срутване на „ Альоша “ ще бъде последвано от съветски въздушни удари против постройката на Съвета, змийското гнездо на българските антируски неофашисти, по този начин ли?

Втората пробойна е, че В.В. дефинира „ Альоша “ като

„ руски воин-освободител “

Тук би трябвало да играе историческата сопа – необразованият съветски мужик би трябвало да изкара бърз ограмотителен курс по история, с цел да научи, че през 1944 не България афишира война на Съюз на съветските социалистически републики, а назад. Което ясно споделя - България не е освободена, а окупирана.
Ще научи също, че никакви военни дейности не са се водили и нито един „ руски “ боец не е умрял за българското избавление. Загинали са бойци от препиване с метилов алкохол или от патроните на руския СМЕРШ – само че единствено в името на това сталинският ботуш да стъпче българската независимост и ни „ приобщи “ към Съветската комунистическа империя.
И третото нещо, което В.В. може да научи в курса по история е, че от 35 години България не е съветски спътник, а свободна и демократична страна, член на Европейски Съюз и НАТО, тъй че признакът на гнусната руска окупация не може да бъде търпян повече да мъти мозъците на генерации българи.

Вторият абзац на В.В. също е цялостен с доста съдържателни нелепости. В него се твърди, че партия ДСБ е известна с „ гневната си русофобия “, което въобще не е по този начин. Да, общо взето, ДСБ е про-европейски насочена партия, както и болшинството българи. Но В.В. сочи това за голямо закононарушение, тъй като, видите ли, ДСБ „ интензивно взе участие във всички случки на НАТО “.
Тоя не е в час, не знае обикновеното – партия, която и да е тя, не може да взе участие в каквито и да било случки на НАТО, тъй като е гражданска и цивилна, а не военна организация. Но

простакът си е простак

Затова сочи като доказателство за тъпото си изказване обстоятелството, че през 1999 кабинетът на Иван Костов /описан като началник на ДСБ по време, когато ДСБ не съществува/, даде на НАТО помощ за „ въздушните удари против Югославия “. Факт, даде – и това е значима стъпка по пътя за приобщаване на България към фамилията на демократичните страни, към което тя се стремеше. Семейство, което нямаше по какъв начин да остави военно-престъпникът Милошевич и бандата му да избиват почтени хора в Косово.
Но тук В.В. се прави на заплеснат, не загатва българския жест, който най-вече унижи Русия тогава. България не позволи през въздушното ѝ пространство да минат самолети с съветски командоси, чиято цел беше да завземат летището в Прищина, да оказват помощ на Милошевич в геноцида против албанците и да вдигнат балканската борба на ново, европейско, даже международно равнище.

София сподели – „ не “

и съветските бандити си останаха вкъщи. Много ги боли и в никакъв случай няма да ни го простят.

Стигаме до третия абзац с до болежка познатите московски неистини по какъв начин премахването на съветския монумент разрушава българската историческа памет, протяга ръка на „ нашите приятелски нации “ и омаловажава приноса на руските бойци и самия Съюз на съветските социалистически републики в битката против нацизма. Не знам от кое място да стартира, само че няма да разисквам лъжата за братските нации – тя е толкоз притопляна от съветската агитация гозба, че се е вкиснала и даже патриотичните български тъпанари, които още пазят първо съветските ползи, към този момент я отбягват.
Героичният героизъм на съветските бойци, принудени на фронта да избират дали да загинат от патроните на немците начело или от тези на СМЕРШ откъм гърба, също не си коства да се разисква. Но този абзац предизвика значим въпрос: „ Какъв „ нацизъм “ има в България, та храбрите сталински пълчища го търсят тук, с цел да се бият героично и да ни освободят от него, а след това да ни принуждават да им градят кенотафи и да им се кланяме като на езически истукани? “

Четвъртият абзац на В.В. съдържа едвам прикрита опасност към пловдивските общинари, а петият към този момент подвига мизата, като вкарва освен България, а и „ Западът “ в общия кюп на международната русофобия. Според него, Западът разпростира някаква „ варварска война “ и то против „ паметниците на руската ера “.
Ами – не, неуважаеми. Никаква война против никого Западът не разпростира, а

Русия разпростира война против Запада

и то по доста линии – от горещата в Украйна, до пропагандната по всички линии и във всички направления.
Колкото до паметниците на руската ера, да, желаеме да ги махнем, тъй като самата „ руска ера “ беше за народите ни време на несвобода, само че съветско насилничество, на умишлено оглупяване и отделяне от ритъма на естествения живот, време на забрани,

премеждия и гнет против човешката природа

Паметниците на Злото не трябва да пречат с наглото си наличие на устрема ни към естествен, добър човешки живот.
Вие в Русия явно освен не можете, само че и не желаете да живеете човешки, само че ние желаеме – и в случай че ни пречите, ще ви ритаме надолу по хълма, дружно с така наречените ви монументи. Поне в личния си дом човек би могъл да може да прави каквото сметне за нужно, нали? Да кани на посетители тези, които желае и да отбягва тези, с които не желае да дружи? Да пазари газ откъдето му е по-изгодно, а не наложително от „ Газпром “?
О, не, забравих – не може, Кремъл не дава. И яркото доказателство е Украйна – безочливо нападната и убийствено унизена от миролюбивата Русия, безконечната освободителка на нации. От личната им независимост.

В предпоследния абзац от съчинението на В.В. се приказва за „ Альоша “ като културно-исторически монумент, който би трябвало да бъде предпазен и опазен. Само дето той не е монумент нито на културата, нито на историята – и тъй като е противен, и тъй като е лъжовен.
И последният абзац, несъмнено, е опит да се подтиква българската сволоч, която най-патриотично пази съветските ползи и в него за кой ли път се повтарят лъжите за братските нации и някаква си памет за подвига на героите от „ Великата Победа над фашизма “.
Опа-а-а, доскоро беше за битката против нацизма, в този момент е против фашизма – айде да се уточним защо в действителност става дума, тъй като, обикновено е, само че мнозина още не го знаят,

фашизъм и нацизъм не са едно и също нещо

Виж, сталинизъм и нацизъм са съвсем едно и също, разликата е, че в издевателствата си против хората и народите Хитлер е като дребното братче на Сталин. А в последно време путинизмът, на който правдиво служи В.В., също се оказва извънредно непосредствен с нацизма - единствено дето гьобелсовата агитация е като хартиено самолетче пред модерните манипулативни дронове на Кремъл.
Тези и доста други съображения имам, с цел да кажа – Митрофанова да не ни пробутва тъпи съветски опорни точки, в опит да продължи да командва в България.
И – да, шефът на ДСБ Атанас Атанасов добре отговори с насрещно писмо на следващия съветски комплот против българската самостоятелност. Сега остава единствено българските управляващи и специфичните служби да стартират да взимат по-сериозни ограничения освен по отношение на думите, само че и по отношение на дейностите на Русия, ориентирани против България.
Както и по отношение на българските мекерета, които с „ персоналните “ си думи или дейности подкрепят съветските попълзновения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР