Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНе знам още колко можем да

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНе знам още колко можем да
Коментари Харесай

De Profundis: България – Русия: мълчанието на агнетата води до тяхното заколение

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Не знам още какъв брой можем да се давим, жители, в личния си сос, само че наподобява консервата е освен дълбока, само че и магическа - всякога, щом нагълтаме доста гнусота, появява се още повече от нея.   
Един непокътнат българин – Христо Грозев, разкри, че през 2016 против България е готвен съветски прелом, който, „ по една случайност “, не се е състоял. Няма да разясня самите детайлности, които се появиха, желая обаче малко да поразсъждаваме върху някои развития, свързани с това.  
Първо, даже тези български медии, които оповестиха казаното от Христо, го направиха с половин уста – просто компактен преразказ и толкова. Никой не би същинска паника, както би трябвало. Никой не извади спомагателна информация по случая, с цел да знаем от какво и по какъв начин да се пазим. Никой не предизвести, че станалото преди 9 години постоянно може да се повтори – и превратът този път да успее - до момента в който българските политици се държат по отношение на Русия като страхливи мерзавци. Никой не взе информацията като  мотив за акция, в която ясно и поредно да изясни на необятната публика 

за какво Русия е съществена опасност за България, 

съществена спирачка за икономическото и публичното ни развиване, главно затруднение за същинското ни европейско настояще и бъдеще. 
Второ – това безмълвие завладя освен медиите, а и политиците. Защо Бойко Борисов не излезе да каже нещо, което от дълго време се подозира - че тъкмо поради директната съветска опасност през онази година промени политиката си на 180 градуса и, вместо да стопира съветския газ, както правеше до тогава, им построи тръба с парите на българския поданик. Като придружи процеса с доста метани и теманета пред Императора и Империята. 

Защо „ десните “ и „ европейски “ политици от Демократична България и Политическа партия не използваха съответно информацията на Грозев за реализация на български и европейски политически цели. Защо президентът Румен Радев мълчи като да не споделям какво и се прави, че някой различен, а не благата на сърцето му Русия, отново е пръднала в българския трамвай.  
Трето, за какво „ правоохранителната “ и „ правораздавателната “ система тук още тогава не разкриха истината и не осведомиха публично българската общност за директната съветска опасност. Та нали за това сме ги назначили и за това им плащаме тлъстите заплати на тия видове. А и това в действителност - съгласно неписания, само че действителен Обществен контракт - е единствената работа, която имат - да ни пазят от заплахите. Което включва и нуждата да се дава информация за самите рискове. 
Четвърто – някой да разбра каква е ориста на главните „ превратаджии “? Защо те не са в съда, в пандиза или на друго топло място, където би трябвало да бъдат, откакто преди този момент са разкрили пред съответните управляващи същинския обсег и глъбините на дяволските съветски козни. 
Не, няма да стане нищо от това, което би станало в Полша, Чехия или която и да било естествена европейска страна. 
Ето за какво

 няма да ни пуснат в Шенген

 Не поради съответния метод, по който не можем да опазим от личната си лакомия, корупция и несръчност външната граница на Евросъюза, а поради съответния метод, по който пълзим пред Русия. 
Ето за какво няма да ни пуснат и в Еврозоната – те там съветски рубли и съветски рубладжии не щат, а ний…..ний май друго не можем да предложим.

Звучи ви обидно за България и българите ли? Искате доказателства ли? Ами ето ви ги – като кажеш Национална движение „Симеон Втори" и доказателствата към този момент са тук. Но не, ще продължа, не мога да се въздържа да не изтъквам великия мъдрец Минчо Спасов, който закова главния принцип на българската политика, както Кант закова безапелационния императив: „ България би трябвало да се отнася със боязън и почитание към Русия “.
Така ли? С почитание, че Русия атакува Украйна, зъби се на цялата демократична общественост и изнудва целия свят с потреблението на нуклеарни оръжия. Мно-о-о-о-го огромен мотив за почитание, няма що. Или ще ги почитаме поради убийствата, мародерствата и изнасилванията на цивилни, които са единственият метод за водене на война, прочут на храбрата Червена войска. Или поради изкуството на лъжата, наглостта и изнудването, практикувани ежедневно от най-високите съветски политически фактори.  

А страхът – ами просто би трябвало да се опасяваме. Длъжни сме. Обречени сме. Веднъж, тъй като по този начин би трябвало да прави всеки съветски крепостен и повторно, тъй като другояче Русия ще нападне и нас. Или ще ни врътне кранчето за газа. Или ще ни прати още един Симеончо да ни спретне още едно Национална движение „Симеон Втори", което да ни разбърка политическата система и мозъците по елементарния способ „ говорене на нелепости “. 

Малей-й-й-й, виж ти потвърдено провалените политици като Минчо Спасов какви велики мислители можели да бъдат. И за какво не, това, което се случва сега с тях, в случай че не се сещате, е опит за съживяване, а той дава нови сили. Нали знаем какъв брой рисково може да бъде едно зомби. 
А доста зомбита могат да създадат голяма пакост. И Спасов даже алегорично показва в коя посока се целят той и компанията му от оживели политически трупове. „ Ние не принадлежим на Атлантическия и Северния океан, по тази причина не би трябвало да мислим, че сме един път вечно в тях “ – сподели тоз накапан с съветски мая европеец. Като загатна, че щом прясно възкръсналото Национална движение „Симеон Втори" пристигна на власт, то ще промени българската политика напълно, в това число като ни извади от НАТО.
А от Европейски Съюз? Ще ни извадят ли също или там ще стоим, щото доста пари дават ония простаци, бе! И не знаят по какъв начин ние можем умело да си ги харчим. 

Как умеят да сънуват еротични еврови банкноти някои определени люде, определени за политици поради високия разум и дълбоката чест, които имат - напряко съм изумен от гения им. 
Добре, де, Минчо Спасов и Национална движение „Симеон Втори" са 

от дълго време бита карта 

и в никакъв случай няма отново да стъпят в действителната власт, колкото и да се пъчат. Или да се мажат с алено червило. Но какво да кажем за настоящия президент Румен Радев, който пробва да ни убеди в неуместната теза, че като не даваме оръжия на Украйна, се борим за мир. 
Честно, не мога да кажа нищо положително за този човек, по тази причина не бих желал да споделям нищо – обаче той ме принуждава. 
Не можеш за спор, в който Голиат организира геноцид по отношение на мирните украински жители, да твърдиш, че ще се усилят жертвите измежду тях, в случай че подадеш камъче за прашката на Давид, който ги пази, като се опълчва на колоса. Няма естествен разсъдък, който може да одобри сходна логичност, тъй като тя непосредствено споделя на жертвите – нямате късмет, не се противете, предайте се на милостта на агресора. 
Смятам, че оня, който стартира сходна теза, не е рационален човек. Нито е честен човек. Нито е човек, който приказва истината. Нито е някой, угрижен за мира, а само за идеята на Голиат. 
Но освен – този същият неблагоразумен, аморален и неоткровен човек, пробва

 да излъже всички българи,

 като им внушава, че идеята на Голият е обективна и той ще победи. Докато истината е напълно друга. Тя е тъкмо противоположна и не мога да схвана докога в България ще поносим откровената отбрана на съветските ползи, които искрено опонират на българските. Да беше някак леко завоалирано, а то е очевидно като гол задник посред площада.

В Щатите оповестиха ЧВК „ Вагнер “ за  незаконна и терористична организация. 
Тук цяла Русия би трябвало със закон да бъде оповестена за незаконна и терористична. Това е единственият метод, по който прислужниците на Империята, вместо поради това да получават повече власт, ще стартират да си получават заслуженото. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР