Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНе, Путин не е глупак или

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgНе, Путин не е глупак или
Коментари Харесай

De Profundis: Путин не е луд, а терорист, военен престъпник и архилъжец

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Не, Путин не е простак или вманиачен. Така считат единствено тези, които търсят елементарен отговор на сложния въпрос за какво международната гнусота се случва, даже когато най-чинно си подреждаме играчките, изяждаме си всичката каша и в никакъв случай не пожелаваме дамата на другия. Нито пък осела му!

Не, просто Путин е интернационален терорист,

кървясъл военно-престъпник

и измамник от международен мащаб - „ архилъжец “, както би го описал Достоевски. Затова и би трябвало да се отнасяме към него като към подобен.
На първо място, би трябвало да спрем да се интересуваме какво споделя той, а ясно да му заявим - и да го повтаряме, до момента в който схване - какво споделяме ние. Нашата позиция е значима, не неговата.
Иначе излиза, че един нарушител може да разиграва целия свят, като освен дефинира разпоредбите, само че е състезател и арбитър по едно и също време. Това е все едно да дадеш на Ал Капоне да написа данъчните закони и след това да се съди самичък по тях.
А в този момент светът какво прави, когато Путин благоволи да се изпути на някой церемониал? Зяпа го в устата и чака да чуе най-малко една рационална дума, за която да се хване и да стартира нови безсмислени диалози.

Ето ви го най-високия образец - „ Ройтерс “ и заглавието им: „ Речта на Путин в Деня на успеха не подсказа по какъв начин ще се развие войната “.
Ма, сътрудници, за какво е това отчаяние? Очаквахте подготвеният в неистини и мимикрии кагебист да разкрие проектите си ли? Не ви ли стига новината, че императорът, в този сюблимен за Империята на злото миг, не може да се похвали пред орките с същинска плячка, по тази причина олигави микрофона с безумното изказване, че гадният свят таман щял да го нападне през Украйна, само че добре, че той бил нападнал гадния свят през Украйна пръв.
Е, това не е нещо ново, де, единствено поредна

демонстрация на мощната ментална връзка сред Путин и Хитлер

Нали към този момент всички знаем - още повече, таман руснаци го потвърдиха - че Хитлер не атакува „ вероломно “ Съюз на съветските социалистически републики, просто изпревари с малко удара в тил, готвен от приятелчето му Сталин. Та и Путин в този момент - изпреварил ни бил. Нас, Западът, дето желаеме единствено бизнес да вършим и да тънем в естествен живот.

Нали сме съгласни, жители, че не бихме желали лудо куче да ни носи чехлите, какво остава да пази детето ни в люлката? Да, по този начин стоят нещата - демократичното, свободно и проспериращо западно общество е наше лично дете, родено и отгледано с доста страдания, кръв, пот и сълзи, би трябвало да си го пазим сами.
Затова, отново споделям, би трябвало да обърнем нещата - да държим на нашата позиция, онази на Путин, на Кремъл, на всички съветски бандити, а и на целия съветски „ народ “, би трябвало да имаме единствено за сведение.
Разбира се, поражда значимият въпрос каква е в действителност нашата позиция.
Но да ви кажа първо каква не е. Не е позицията на публична България, съгласно която изпращането на военна помощ на Украйна, с цел да се оправи тя по-бързо с мръсната съветска експанзия, е в действителност интервенция на България във войната, а ние това не можем да допуснем, тъй като сме за мир и неутралитет.
Не, не ме корете, аз персонално не бих могъл да събера толкоз тъпотия в едно изречение, просто изтъквам срамната позиция, до която, след дълги мисловни и морални напъни, стигна така наречената

„ българска политическа класа “, май състояща се единствено от големи и вонящи политически задници

Пр-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р…..Цитирам един от интелектуалните върхове в „ Одисей “ на Джойс, вие какво помислихте.
Да, и на България, и на Полша Кремъл спря газовите доставки, това е приликата сред двете страни. Но, да не забравяме две други значими неща, които вършат разликата.
Първо, кранчето бе врътнато, без значение от обстоятелството, че Полша оказва помощ на Украйна по всевъзможен метод, в това число с оръжия, до момента в който България се гъне слугински и прави на неутрална. И второ - „ наказването “ продължава и за двете страни, без значение, че на 9 май във Варшава съветският дипломат бе залян с алена багра и изглеждаше изплашен, кървясъл и насран, до момента в който в София губернатор Митрофанова показва охолно имперско наличие, получи поздрави за „ празника “ и директна поддръжка от български политици за мръсната съветска експанзия.
Да, постараха се българските крепостни русолюбци - като започнеш от президента Радев и стигнеш до последния Рубльов тук. А най-вече се постара другарката Нинова, която в прав и нахален текст съобщи, че Русия е другарска страна. На България? Жив да не бях! Ами тогава Украйна ще да е огромен български зложелател а, Нинова? Направо и нас се готвеха да атакуван нацистите от Киев, само че добре, че съветските приятели отпочнаха специфичната военна интервенция. Специална, тъй като се състои главно от мародерство, изнасилвания и убийства на цивилни.

По същата логичност пък да знаете какъв брой вражески страни са ни Съединени американски щати, тези от НАТО и Европейски Съюз, дето напряко ни атакуват, като желаят да ни бутат едни пари в ръцете и да пазят тъпите ни глави от следващото съветско избавление.
Та в действителност позицията на Запада във връзка с Русия не е такава като българската.
Не е и като позицията на политическата балерина Макрон, който се държи като същински французин - постоянно подготвен да счита колаборацията си с окупатора за скришен акт в интерес на Съпротивата. Или да ви го опиша по-картинно - като танцьорка на кан-кан в „ Мулен руж “, за която е все едно дали си подвига краката пред немци или пред руснаци, стига те да си платят добре за удоволствието, че си е не запомнила гащите в къщи.
Та, съгласно другаря Макарон, в случай че Русия в този момент бъде „ унизена “, това няма да способства за мира. Нито за утрешните, както се разбра от изказването му, политически покупко-продажби, зад които едвам прозират икономическите му апетити.
Какво да ви кажа, жители - май

и в Париж, щом стане дума за Путин, се надпреварват да приказват тъпотии

Абе това градиско джудже да не би да е хипнотизатор и единствено непукисти като мен да остават отвън въздействието му.
Първо, Макроне, никой не унижава Русия, а и няма потребност - тя самата го прави прекомерно сполучливо, като сподели на света същинското си лице.
Второ, както стана безпощадно ясно, с Русия не може да се водят договаряния - по тази причина и не трябва. Как ще водиш договаряния с терорист, който ти декларира, че в случай че не стане на неговото, ще ти пусне нуклеарна бомба.
Трето, обоснован е въпросът по какъв начин на следващия ден ще градим мир, в случай че Русия остане същата нападателна страна.
Четвърто, даже Русия и Украйна скоро до реализиран съглашение и войната да спре - което към този момент е на практика невероятно - то позицията на Запада не свършва там, а стартира оттова. И тя не е обвързвана единствено със следвоенното възобновяване, за което Макрон очевидно към този момент точи зъби, а с обстоятелството, че ориста на Украйна и ориста на Русия са две разнообразни неща. Нас Украйна ни интересува като част от мирната, свободна и демократична общественост, а Русия ни интересува единствено като страна, която би трябвало да бъде сдържана.
Ето отсам стартира нашата, на Запада, позиция, която е извънредно време да се формулира и да стартира да се чува.
Първо, Путин и руснаците би трябвало да знаят, че в случай че Русия се изкуши от това, което назовава стеснен или тактически нуклеарен удар,

върху Кремъл ще се стовари целият апокалипсис,

без значение дали бомбата е употребена на украинска, натовска или каквато и да било друга земя.
Второ, Путин и народът му би трябвало ясно да чуят, че краят на войната в Украйна, колкото и позорен да бъде за тях, както се обрисува, въобще не е завършек на политиката на наказания против Русия.
Трето, границите на тази санкционна политика се простират надалеч напред във времето и пространството - в края на краищата, в този момент единствено за няколко месеца ние ще си пренастроим стопанските системи, с цел да живеем без Русия, за какво да губим това основно преимущество.
Така че глобите ще продължат, а даже ще се задълбочат, до момента в който и последният съветски боец не се изтегли от Крим, Донецк, Луганск, Приднестровието, Абхазия, Сирия, Африка. Но ще продължат и по-късно, даже с десетилетия - и ще стартират да отпадат единствено против гаранции за положително съветско държание.
Не контракти, които за Кремъл не костват и копейка - същински гаранции, свързани с

дълбоки публични промени в Империята на злото

Ние няма да им се бъркаме какви тъкмо промени да вършат, само че ще оценяваме техните промени по нашите критерии и в случай че те са ОК, можем да поотпуснем малко примката.
Четвърто, Путин и народът му би трябвало да са наясно, че след войната светът ще излее милиарди за възобновяване и развиване на Украйна като демократична европейска страна, само че няма да подкрепи и с троха самун бедстващите в Русия. Този път не, тъй като към този момент би трябвало да сме си научили урока - ръководещите в Кремъл и тази троха ще изнесат, парите ще откраднат, а народа ще продължат да насъскват против гадния Запад.
Още повече пък, руснаците, макар че са некадърни сами по себе си, обичат да дават ум на народите по света какво да вършат - в този момент най-сетне да дадат малко ум и на себе си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР