Пламен Асенов, специално за Faktor.bgКазват, че на сегашните български управляващи,

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgКазват, че на сегашните български управляващи,
Коментари Харесай

De Profundis: Българските управляващи – когато нямаш мозък, не може той да ти липсва

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Казват, че на сегашните български ръководещи, отпред с узурпатора на властта Румен Радев, им липсва мозък.
Не е правилно!
Да, елементарно е човек да се подведе и да повярва на сходни злостни изказвания, като слуша думите и гледа делата им. Но приканвам, жители, да се държим съществено и да си отговорим на един значим метафизичен въпрос – може ли да ти липсва нещо, което изначално не притежаваш.
В този смисъл, на мен въобще не ми липсва Bugatti Veyron. Е, като видя колата на картинка, одобрявам я, няма да си изкривявам душата. Малко даже ми се ще да я имам - само че не чувствам нейната крещяща липса в душата си. Нито ми липсва огромно имение с басейн на Френската Ривиера, нито дълга почивка с две красиви тайландки на остров Пукет. Схващате концепцията.
Така че дайте да се уточним – нямат мозък, по тази причина той не им липсва. А като нямат мозък, само че, в качеството си на ръководещи се усещат длъжни да заблудят хората, че имат, пробват да го заменят с неистини, безочливост, дивотия и всякакви неща, домъкнати от котката.
Да вземем за образец военният министър Димитър Стоянов. По тематиката Европа – България – снаряди за Украйна, оня ден той се разпростра цялостен цялостен.
„ Относно взаимното придобиване на 155 мм. снаряди, българската войска не разполага с такива системи на въоръжение, т.е., ние няма по какъв начин да сключим контракт за такова придобиване, нямаме потребност от тях сега “ – съобщи Стоянов и, в случай че осъждам по наличието на казаното, допускам, че не си е измил устата нито преди да приказва, нито по-късно.
Нямало как…..така, де - ние другояче може би желаеме, само че няма по какъв начин, това е справедлива причина, не е нещо субективно, което ни идва от вътрешната страна – пробва се да ни внуши с изявлението си този исполин на разсъдъка и морала, като че ли прероден в наши дни от епохата на Просветлението.
Няколко обикновени разяснения обаче просветляват по-добре

истината за казаното

Първо, доколкото знам, в европейския проект за подкрепяне на Украйна с изчезналите снаряди, става дума освен за 155, само че и за 152 мм., каквито, отново доколкото знам, България има и разполага със системи, които ги употребяват. Така че в това можем да участваме, не ли?
Второ, даже в действителност да не ни трябват 155 мм. снаряди въобще, ВМЗ Сопот е един от огромните им европейски производители, може заводите да получат едни европейски пари и създадените тук снаряди да вървят непосредствено за Украйна, нищо, че няма да служат за замяна на наличните в България.
Трето – като е споделил „ а “ по тематиката, военният министър да бъде по този начин добър да каже и „ б “, т.е. – да отговори на значимия въпрос кой и по кое време е взел решение да не се включва България в европейския механизъм за общо подкрепяне на Киев. А след това да стигне идо края на писмеността.

Ако е той персонално героят, желая да схвана – по какъв начин по този начин и от кое място накъде. Ако е кабинетът, желая да науча от коя дата, под кой номер, с какво болшинство и с какви причини е взето решението. Ако е президентът Румен Радев, желая да знам с какво право той нарушава Конституцията и взима такова решение, с което задължава държавното управление да прави нещо, без като президент да има каквито и да било пълномощия за това. А в случай че пък цялата работа е просто някакво прекачване на топката от едната страна на другата, за да стане публиката сандър и да се обърка непоправимо, желая да знам

къде спят останалите политици в страната,

та тъкмо в този момент, в предизборната акция, не разобличат блестящо двуличието на властта.
А, щях да не помни. Трябва да изясни също военният министър, без значение дали решението е взето от него, от кабинета като цяло или от президента еднолично, по какъв начин по този начин си разрешават тези видове, на които, както най-философски установихме, мозъкът даже не им липсва, а напълно го няма, да вземат решение нещо срещу волята на Народното събрание. То ясно е разписало, че българската военна помощ за Украйна не е еднократен, а нееднократен акт. И че държавното управление е отговорно за съблюдаване на това парламентарно решение, а не, че има право да го неглижира и замита под килима.
Гиди наглеци съветски, по какъв начин се пробват да извъртят нещата, та да се показват отново като положителните, миролюбците, пазителите на националните полезности!

Също като така нареченият президент Румен Радев, който, апропо – да си върви! – оня ден в Брюксел се направи на същински древногръцки софист. „ Само 17 страни са се присъединили в общия европейски механизъм за подкрепяне на Украйна, само че цели 9, измежду които и България, не са се присъединили “ – посочи той.
Само 17 против цели 9? Да, добра математическа логика на психиката показва Радев, с изключение на за мир, може да получи Нобелова премия и разработки, свързани с този предполагаем клон на медицината.
Ама в този момент нищо не споделя Радев, мълчи, когато даже унгарският му еш Орбан поддържа помощта за Украйна, а „ цели 9 “ за броени дни се трансфораха в „ цели никак “ - или най-малко клонят натам. Накрая, помнете ми думата, ще остане единствено България да стърчи като някакъв безразсъден Альоша над хълма на европейското единение и да заплашва всички с безполезния си автомат от Втората международна война.

Ей, напряко пощуряха тия видове в нашата блага татковина, откак патронът им, Путин Вл. Вл., бе интернационално разгласен за търсене като военнопрестъпник и то от най-лошия тип – подобен, който прави закононарушения против деца.
Съществува обаче и доста дълбокият въпрос, жители – за какво и по какъв начин тези видове с толкоз огромна и откровена пристрастеност са се хванали за пешком на съветския император и го стискат със зъби и нокти,

за какво милеят за съветския интерес повече, в сравнение с за българския,

който в действителност са определени и назначени да пазят.
Защото нали се сещате, че на равнище президент или боен министър не можем да приказваме за чист развой на покупко-продажба, за осъществяването на някакви директни заплащания от Московията или за прекачване и осъществяване на директни заповеди. Това не са кокошкарските нашенски „ шпиони “, дето очевидно са толкоз кадърни, че ги залови даже българската ДАНС, която по традиция мижи, щом става дума за москалите и техните попълзновения. Не са и някакви „ предприемачи “, подготвени да продадат на орките майка си, татко си и всички отпадъци, които създават, тъй като единствено в Московията могат да продадат боклуците си.

От друга страна, не можем да приказваме и за откровена детска обич към дядо Иван, която владее сърцата на нашенските пишман политици, ръководещи сега. Хора като Радев, Стоянов, Гълъб и другите, знаят истината за връзките сред България и Русия. Поне би трябвало да я знаят, а в случай че не – значи незабавно би трябвало

да подадат оставки и да вървят да се срамят в ъгъла на историята

От трета страна, тези видове не могат да не си дават сметка за голямата бездна, която зее сред страните от Свободния свят и Московския свят на Путин. Различията са освен във връзка с стопанската система, само че и на човешките права, културата, морала, само че всичко. Защо някой ще избере „ полезностите “ на изостаналата в 19 век крепостна империя, вместо истината, свободата, просперитета и другите качества на Запада.
Виждаме ги прелестно какво вършат – държат се за съветската императорска тога и крачат в разфокусирано полусъзнание, тъкмо както децата от детската градина, хванати за мантичката на другарчето начело.
Правят го не, тъй като са тъпи, а тъй като нямат мозък. Да имаш мозък, който не работи добре и да нямаш мозък въобще, а да използваш каквото имаш на разположение за сурогат, са две напълно разнообразни човешки варианти.

Тъпите могат да поумнеят, безмозъчните няма по какъв начин да се снабдят с скъпото сиво вещество. Тъпите от време на време могат да измислят нещо мъдро, безмозъчните са предопределени от Съдбата постоянно да се подчиняват на някого, с цел да поддържат у себе си най-малко привидното чувство, че съществуват.

И тук стигаме до същинското изобретение, жители. Тези нашенски видове не харесват Европейски Съюз и Свободния свят, тъй като Брюксел не им споделя какво да вършат, а ги кара да мислят и да вземат решение. А те не могат сами, нищо не могат сами. Така са привикнали още от армията, където, прочее, изначално са попаднали отново по същата причина – с цел да имат кой да ги командва.

А Москва, за разлика от Брюксел, командва.

Москва не желае от теб да мислиш,

тя цени не неналичието, а тъкмо цялостното неявяване на мозък, тъй като единствено по този начин може да те употребява – било като пушечно месо на фронта, било като кукла на конци, конфигурирана на върха на дадена европейска страна, няма значение.
Москва обича прислужниците, а нас ни ръководят московски прислужници!
Как пък за толкоз години „ народна власт “ не успяхме най-малко един път да уцелим ваксата, като изберем естествени, прилични хора да ръководят страната?
Питате ли? Ще ви кажа – няма от кое място да ги вземем, ние сме такива като тях, те са ние, от нас произлизат и, както сме ги научили да се държат в живота, те по този начин се държат и в политиката.
Много ми е забавно дали това ще се промени след 100 години, тъй че, на инат на всичко, считам да доживея и да схвана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР