Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИзраел е нападнат от терористи. Атаката

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИзраел е нападнат от терористи. Атаката
Коментари Харесай

De Profundis:Ще сложи ли светът край на алианса на силите на Злото – Русия, Иран, „палестинските“ терористи и останалия башибозук

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Израел е атакуван от терористи. Атаката е изненадваща, жертвите са ужасяващи, отговорът ще бъде тежък и безмилостен.
Веднага се появиха съпоставения сред удара на „ Хамас “ против Израел в този момент и удара на „ Ал Кайда “ против Съединени американски щати преди 22 години. Паралел има, доколкото и тогава офанзивата беше подла и неочаквана, а жертвите - почтени и многочислени. Светът беше сюрпризиран и се заприказва за началото на война против тероризма.
Грешка - тогава стартира в действителност

война на тероризма против Свободния свят,

а не на Свободния свят против тероризма.
Това на пръв взор почтено понятийно комплициране обаче обръща смисъла на нещата и ни пречи да виждаме истината, в действителност то разреши последователно да забравим какво в реалност става, да потънем в латентен сън. И то, макар че след Двете кули в Ню Йорк, имаше още много кървави епизоди от тази война в самата Европа – Испания, Франция, Англия, Белгия, под дърво и камък.

Но сред офанзивата в този момент и онази отпреди 22 години има и една основна разлика. През 2001 никой не беше чувал за „ Ал Кайда “, името на тази терористична тайфа се знаеше единствено в профилираните разследващи среди. Сегашният случай е тъкмо противоположен – „ Хамас “ са известни на всички като терористична организация към този момент повече от 4 десетилетия и те постоянно са говорили намерено за това, което се готвят да създадат. И непрекъснато са го доказвали с по-малки офанзиви. Но вместо да бъдат мощно респектирани или даже напряко унищожени в точния момент, те безусловно се забавляват, като се подиграват на демократичните демокрации. Защо? Ами ние в заслепението си вървим да преговаряме с тях, да ги коткаме и омилостивяваме, да им плащаме пари, с цел да могат сякаш да основат своя страна и да кротнат малко, пък ние ще ги храним…..
Всички тези в действителност демократични бълнувания и безпочвени фантазии за спокоен свят, както виждаме, са посрещани от терористите с подигравка, те в никакъв случай не са се отказвали от желанието си да нападат Израел и Свободния свят и постоянно ясно са заявявали това. Ситуацията малко наподобява на речта на Путин в Мюнхен през 2007, когато той намерено съобщи пред света съветските имперски искания, само че светът не му повярва – даже откакто нахлу в Грузия и лиши Крим от Украйна. Поне не му повярва до дъно.
Същото е и с терористите от „ Хамас “. Те си живеят необезпокоявани в нещото, което сякаш е „ палестинска страна “, наречено Ивицата Газа, оттова често-често пуцат с ракети по Израел, за което светът мълчи кьорав и ням. Но когато Израел отвърне на провокациите, същият този свят стартира да вопие – „ по какъв начин си разрешават да закачат горките палестинци, те толкоз са изстрадали “.

В същото време парите, които Свободният свят дава обилно за прехрана на тази „ палестинска страна “, се ръководят от терористите и явно се употребяват през годините не по филантропичното си предопределение, а за усилване на военната им подготовка и мощност. Да, бе, истина е, освен Германия, която в този момент се хапе начело и откъм гърба, че по този начин доверчиво и мощно им оказва помощ финансово. На измислената „ палестинска страна “ пари плащаха и Съединени американски щати, а дори…..Израел. Само мир да има…..Да има, но няма.
Но тук е належащо още едно извънредно значимо конкретизиране, тъй като публиката, подведена от левичарските медии умишлено и от некадърните медии неумишлено, продължава да вика на въпросните терористи от „ Хамас “ „ палестинци “, а на Ивицата Газа – „ палестинска страна.
Няма подобен филм, жители.

Държава Палестина няма и в никакъв случай не е имало

в човешката история, както няма и „ народ на Палестина “, „ палестинци “ или някаква друга сходна небивалица. „ Палестинците “ са локални араби или преселници от други арабски страни, а Палестина е географско, териториално разбиране. В обозримото минало тази земя е част от Османската империя. След края на Първата международна война, с решение на Лигата на нациите, първи вид на днешното Организация на обединените нации, тя се предава за ръководство от английската администрация като Мандатна Палестина. Там живеят и постоянно са живели дружно араби и евреи, в разнообразни исторически интервали има разнообразни талази на заселване и изселване.
Конфликтите се ускоряват, откакто Теодор Херцел основава ционисткото придвижване в края на 19 век и процесът на преселване на евреи в Палестина се ускорява. Още по-тежка става обстановката обаче, когато мнозина евреи, след претърпените ужаси по време на Втората международна война, потеглят за единственото място на света, където могат да отидат - своята историческа Обетована земя.

През 1947 английската администрация афишира, че счита да се откаже от мандата си за ръководство, а Общото заседание на Организация на обединените нации през ноември 1947 приема резолюция за основаване на две страни на територията, наречена Палестина – една арабска, една еврейска, плюс специфичен статут за свещения град Йерусалим, който да бъде под интернационален надзор.

И какво се случва? Съобразно решението на Организация на обединените нации, евреите основават своята страна, само че арабите отхвърлят – безусловно на инат. Те декларират, че желаят цялата територия на Палестина и в никакъв случай няма да се примирят със съществуването там на еврейска страна, постоянно ще водят война против нея, до момента в който изгонят или избият и последния евреин. Е, през годините следват няколко солидни и голям брой много по-миниатюрни опита да го създадат, само че всички са безуспешни – Израел просто смазва всеки опит да бъде унищожена неговата страна и неговия народ.
Така ще стане и в този момент,

бандитите от „ Хамас “ могат към този момент да си подготвят прощалните думи,

тъй като този път няма да им се размине. А и Свободният свят този път като че ли е в действителност шокиран от подлостта и мащаба на терористичната офанзива и – най-малко се надявам – ще застане зад Израел с цялото си господство. Както направи с Украйна, прочее, тъй като коренът на злото и в двата случая черпи сокове от една и съща отровна яма.
Но преди да стане дума за връзката сред офанзивата на „ Хамас “ против Израел и офанзивата на Кремъл против Украйна, ето още едно конкретизиране, обвързвано с понятието „ ционизъм “. Заради операциите най-много на комунистическата и левичарска агитация през последните над 100 години, за мнозина „ ционизъм “ звучи като мръсна дума, възприема се за нещо като „ еврейски нацизъм “ най-грубо казано. Нищо такова няма, Херцел публично основава ционисткото придвижване на конгрес в Швейцария през 1897, това е просто едно спокойно политическо и духовно придвижване за единство на самите евреи, обвързвано и със завръщането им в Обетованата земя. Херцел, който е прочут за времето драматург и публицист, даже написа химеричен разказ, в който развива концепциите си за характера и структурата на новата еврейска страна, като много наивно акцентира, че арабите ще са удовлетворени да живеят в нея, тъй като тя ще издигне мощно и тяхното икономическо, културно и битово равнище.
Голяма доверчивост, нали? Херцел дотолкоз има вяра на фантазията си, че положителното ръководство въздейства позитивно върху разсъдъка на хората и народите, та подценява отчетите, които получава от своите хора в Палестина. Те предизвестяват, че арабите в действителност не желаят и да чуят за живот в една и съща страна с евреите, без значение от всички благоприятни условия да просперират по този метод. Те

не желаят мир и напредък, те желаят да ненавиждат

и са подготвени да убиват, с цел да живеят плътски, както дедите и прадедите си.
Е, да виждате някаква разлика сред арабите в Палестина преди век и сегашните терористи изсред тях?
Тук обаче е значимо и друго – терористите на всички места по света, без значение дали се явяват дребна тайфа като „ Червените бригади “ и „ Баадер – Майнхоф “ в Европа, „ Ал Кайда “ и „ талибаните “ в Афганистан, „ алените кхмери “ в Камбоджа, Кремъл в Русия или „ Хамас “ и „ Хизбула “ в Близкия Изток, са си терористи. Те са наложително срещу демокрацията, човешките права и свободи, срещу мира и естествен живот. Те са наложително подли и манипулативни същества. Ясно видяхме по какъв начин Путин и неговите пропагандисти пробват да внушат на света, че не Русия атакува Украйна, а Украйна и Западът нападнаха Русия. Сега виждаме безусловно същото държание от терористите на „ Хамас “. В Организация на обединените нации представител на Ивицата Газа съобщи, че Израел в действителност е нападнал палестинската държава…..
С такива същества не може да се водят договаряния, на тях не може да им се има доверие за нищо, което кажат или подпишат, те постоянно лъжат и се вършат на небогати и нещастни, с цел да те умилостивят, само че те захапват подло откъм гърба и в най-неочаквания миг. И се радват, тъй като считат, че просто са те надхитрили – ти си тъпият слабак, който се поддава на техните маневри, единствено тъй като има някакви си правила.
Крайно време е да разберем всичко това и да повярваме, че единственото лекарство против сходна паплач е тя да бъде

пометена от пода и струпана на купчина в ъгъла

Ама прогонени били „ палестинците “ от домовете си. Не, не са прогонени, те се махнаха от домовете си, с цел да водят война против Израел и света. Питайте краля на Йордания, това беше първата арабска страна, която го разбра. Ама Израел ги бил атакувал и избивал мирни хора изсред тях. Не, за толкоз години до момента е ясно потвърдено, че Израел нападна, единствено в случай че бъде нападнат. И че измежду тях няма мирни хора, тъй като даже децата се образоват и употребяват като освен за махленски пердах с камъни, само че и за терористи-камикадзе. Ама гладни били, тъй като земята им е малко и нямат какво да ядат. Не, щом имат пари за оръжия и военна подготовка, значи не би трябвало да са гладни, а мирни. И по този начин нататък, доста още мрънкания, свързани с въпросното „ но “ могат да бъдат изброени.
На това би трябвало в действителност да се постави край, тъй като другояче алиансът на силите на Злото – Русия, Иран, „ палестинските “ терористи и останалият башибозук, ще сложат завършек на нашия свят и на нашите правила.

Знам, че е мъчно, само че не е невероятно. А в случай че изчакаме още малко, може да стане още по-трудно. Само си представете, че на следващия ден избухнат още три огнища на спор – Китай нападна Тайван, Северна Корея – Южна и Сърбия влиза в Косово.
Какво вършим тогава, бейби?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР