Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИзключително жалко е да се живее

...
Пламен Асенов, специално за Faktor.bgИзключително жалко е да се живее
Коментари Харесай

De Profundis: По „Газпром“ ще ги познаете

Пламен Асенов, особено за Faktor.bg

Изключително тъпо е да се живее под един и същи небесен покрив с някои хора и да се диша един и същи въздух с тях.
Ето го анархо-комуниста Роджър Уотърс - изплесна като чвореста дъска в съветска посока и упрекна Байдън и НАТО, че са основни виновници за съветската експанзия в Украйна. Сякаш чувам Румен Радев, който искрено споделя съкровените си визии по тематиката, откак е станал президент.
Честно - в случай че не си руснак или български президент, би трябвало да си доста умствено тъп, даже с цел да помислиш сходно нещо. А в случай че не го мислиш и просто си правиш реклама, би трябвало да си доста морално тъп.

Отдавна знаем че Уотърс е левичар. Но знаем и че не е наложително левичарството да върви ръка за ръка с обич към Русия. Или е наложително, а? Май с цел да си същински левичар, не би трябвало да си критик на несвободата като сякаш левите Албер Камю и Джордж Оруел, а безмозъчно да подкрепяш такива съвършени духовни учения като сталинизъм, путинизъм, рашизъм, маоизъм, кастризъм, чучхе, Black lives matter и други простотии, измислени от гневни кучета, с цел да държат хората и народите в послушание.
Уотърс, колкото и да се напъваш, няма да спра да чувам „ Пинк Флойд “! Но те поучавам ти да забравиш „ Флойд “ и да последваш светлия образец на Жерар Депардийо, като поживееш в Русия на Путин. Поне за малко. Да забележим там кого защо ще критикуваш и ще критикуваш ли въобще.
Sorry, майна, само че за такива като теб друга алтернатива да поумнеят май няма, с изключение на да прекарат някои

щастливи дни в Сибир

И след това - бити и насрани, като упоменатия Депардийо - да се върнат в родината и да спрат да дрънкат нелепости, когато никой не ги пита. И когато не им е работа да се произнасят по дадена тематика.
Ето, аз да вземем за пример не съм експерт и не дръзвам да се произнеса за качества на белоруската „ Бела кола “, която в този момент руснаците пият, откакто „ Кока кола “ избяга с писъци от Русия. Но ще изтъквам Виталий Захордонски, шеф на колхоз, който през април избави болните си телета, като употребява точно „ Бела кола “ и недвусмислено съобщи: „ Нашата кола е по-ефективна от „ Кока кола “ за лекуването на телета “.
Ами в този момент ще се лекуват с нея към този момент и всички телета в огромния съветски колхоз - честито!
Честито и на Алексей Алчин, руснак, опозиционер на путинския режим, намерил сякаш безшумно, демократично и свободно пристанище в България, който „ свободният “ и „ либерален “ варненски съд реши да хвърли на акулите, като го върне в Русия.
Дори не мога да си показва по какъв начин на европейския и самостоятелен български съд е хрумнало да има вяра на някакъв си съветски заместник-главен прокурор, съгласно който в Русия Алчин не е застрашен от нищо, с изключение на от обективен развой и той „ няма да бъде подлаган на мъчения, жестокости, безчовечни и унижаващи достолепието типове третирания или санкции “.

Като да повярваш на кучето, че няма да изяде кокала, поверен му на отговорно бранене.
От дългата процедура не се ли научихме към този момент, че руснаците, изключително когато са на власт, потвърдено лъжат за всичко, въобще не им пука за истина, морал и други лиготии, стига да се докопат до това, което желаят. А да се докопат до някой, който е запалил съветския си паспорт в символ на митинг против мръсната война на Русия в Украйна, тамошните управляващи доста желаят. Ще му подреден подобен демонстративен развой, че на всички останали руснаци, без значение дали вътре или отвън страната, ще им се разтреперят мартинките.
А какво да кажем за българското присъединяване в тази ситуация, с изключение на, че въпросният варненски съд хвърля

поредна доза позор върху лицето на цяла България

Ами умерено можем да кажем, че сходно правосъдно решение се вписва изцяло в новата линия на новото българско ръководство - през деня обичаме Европейски Съюз да ни храни, само че огромната обич, с която полягаме нощем, е Русия.
И ето по какъв начин новият длъжностен министър на външните работи Николай Милков изяснява какво би трябвало да прави и по какъв начин би трябвало да се държи България във връзка с Русия: „ В този внимателен и за двете страни момент…..една по-голяма умереност няма да навреди “.
Сякаш чувам Оня, дето не желае да каже какъв брой е часът.
О, не, драги Милков, ще навреди и още по какъв начин. Поне за последните близо 150 години е изрично потвърдено, че колкото по-въздържана е България по отношение на Русия, толкоз повече вреди на себе си. Предполага се също, че колкото по-въздържана е Русия по отношение на България, толкоз по-малко ще ни вреди. Но това не е потвърдено, тъй като просто няма миг, в който Русия да демонстрира каквато и да било въздържаност по отношение на нас.
Но, какво да правиш, Милков е кукла на конци на мощния човек Радев, а такава е

политиката на днешната Радева България по отношение на Русия - снишаване и мазнене

Преди това другият „ мощен човек “ - Бойко Борисов, се водеше от удивително тъпата максима „ постоянно с Германия, в никакъв случай срещу Русия “, наследена от патрона му Сакс, който пък я наследил от татко си, Сакс. Максимата е тъпа, тъй като двустранните връзки на България с Русия в действителност са едностранни. Кремъл желае каквото си желае от нас, а ние, с цел да си останем „ в никакъв случай срещу Русия “, вършим нови и нови отстъпки. И на всичкото от горната страна - те не намират за задоволително да не сме срещу тях, не признават правото ни на нещо като неутралитет, а избират да сме „ за “ тях, „ със “ тях, „ под “ тях и прочие.
Пример - Втората международна война, когато не изпратихме български войски да оказват помощ на немците против Сталин, а след това Сталин ни разгласи война, окупира ни, третира ни като неприятелска страна и ни наложи яростен комунистически режим.
Нищо, де, Борисов им подари пък един газопровод, издигнат с български пари и това подхожда на връзките в новите времена. Да беше изчакал най-малко да види каква ще е ориста на обичания на Меркел „ Северен поток 2 “, можеше да не плащаме неверни български пари напълно в съветска икономическа и политическа полза.
Преди това пък проруската политика се водеше от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори", без значение в каква композиция играеха, както и от проруския президент Георги Първанов.
Да не се връщам и връщам още обратно, само че дано да погледнем какво става в този момент.
Чудя се дали да кажа „ изненада, изненада “, само че май в това, което се случва, в позициите, които заемат съществени партии, няма никаква изненада.
В момента Българска социалистическа партия към този момент намерено се афишира за възобновяване на връзките с „ Газпром “ и връщане към газовата - икономическа и политическа - взаимозависимост от Русия. Тези видове явно не се интересуват от въпроса

какво ще коства това на България

освен в пари и зависимости, само че и като престиж измежду нашите съдружници от Европейски Съюз и НАТО.
Президентската креатура Има Такъв Народ се афишира намерено за същото с известни ангажименти, направени с половин уста. Това, което се пробват да пробутат на публиката като изискване, е, че връзките с „ Газпром “ би трябвало да са в границите на „ практично решение “. Е, Има Такъв Народ не са експерти по тематиката, по тази причина разбираемо не изясняват какво значи руснаците да се съгласят за практично - от наша позиция - решение на газовия въпрос. Доказано, за тях практични са решенията, които обслужват оптимално техните лични ползи, а всичко друго е неточност и демонстрация на уязвимост.
И ГЕРБ, изначално построена като креатура на Национална движение „Симеон Втори", плюс комунистически партийни секретари на локално равнище, недоволни от дребните порции в Българска социалистическа партия, плюс ченгеджийски междинни чинове с вкус и те за огромното лапане, на практика също са за връщане към зависимостта от „ Газпром “. Опитват се да не го кажат непосредствено, само че то се схваща елементарно, откакто гневно подлагат на критика отхвърли на държавното управление на Политическа партия от съветския газ въобще.
Същите рецензии към една от трите в действителност същински, верни политически стъпки, сътворени от Политическа партия, насочиха Движение за права и свободи и „ Възраждане “, което значи, че съветското газово лоби тук изкара платените си хора от всички партии

в офанзива на нож

А настоящето държавно управление на Румен Радев единствено тръпне в очакване на такава „ мощна “ политическа поддръжка и незабавно ще притича до централата на „ Газпром “ да се гърчи и да се моли на килимчето. Още тези дни ще притича, помнете ми думата.
Така че умерено можем да кажем в тази обстановка - по „ Газпром “ ще ги познаете. Очевидно и така наречените ни „ политици “, и така наречените ни „ газовици “, не стават за друго, с изключение на да се кланят на руснаците, да възпроизвеждат и уголемяват територията на корупцията в страната и да цапат европейското и демократично лице на България. С тях също е извънредно тъпо да се живее под един и същи небесен покрив.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР