Плакат в южния испански град Севиля, на който е изобразен

...
Плакат в южния испански град Севиля, на който е изобразен
Коментари Харесай

Скандал в Испания заради постер с Исус Христос

Плакат в южния испански град Севиля, на който е изобразен млад и хубав Христос, провокира стихия в обществените мрежи, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Потребители дефинират изображението като засегнатост, а други разгласиха неприлични мнения и мемета, които се подиграват с постера.

Плакатът е дело на интернационално приетия севилски художник Салустиано Гарсия Крус. Той e изобразил Христос без трънен венец, без страдалческо лице и с дребни рани по ръцете и ребрата. Плакатът е поръчан и утвърден от уредниците на фамозните и доста известни процесии през Страстната седмица преди Великден в Севиля. 

Веднага след представянето му предходната седмица в обществените мрежи се появиха рецензии против него и се развихри спор за това по какъв начин би трябвало да бъде изобразен възкръсналият Христос. 

Мнозина дефинират изображението като позорно, неуместно, прекомерно красиво, модернистично и несъответстващо на великденската традиция на Севиля, отбелязва Асошиейтед прес.

Испания е главно католическа страна и църковните обичаи като бракосъчетания, кръщенета и религиозни паради са извънредно известни. 

Кампанията в Change.org за евакуиране на плаката на Христос е подкрепена с подписите на към 14 000 души от цялата страна. 

Авторът отбрани творбата си и отхвърли рецензиите на плаката като старомодни.

" В картината няма нищо революционно ", споделя Гарсия Крус пред осведомителната организация " Атлас ", представен от Асошиейтед прес. " Има модерни детайли,...но всички са били употребявани през последните седем века ".

Художникът споделя, че е употребявал сина си - Орасио, като модел за плаката. 
 Снимка АП/БТА
През миналите години някои плакати за разнообразни католически празници бяха изтеглени след рецензии, отбелязва Асошиейтед прес.

Кметът на Севиля Хосе Луис Санс дефинира разногласието като " неестествен ". " Плакатът ми харесва ", сподели той и добави, че не може всички постери за Страстната седмица да са идентични всяка година. " Някои плакати са по-рисковани, други - по-класически, трети - по-смели ", добави градоначалникът, представен от Асошиейтед прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР