Плажът Силистар“ няма да бъде застрояван. Става въпрос за имот,

...
Плажът Силистар“ няма да бъде застрояван. Става въпрос за имот,
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Твърденията, че „Силистар“ ще се застроява са фалшиви

Плажът „ Силистар “ няма да бъде застрояван. Става въпрос за парцел, който е на повече от половин километър от плажа. Това сподели кметът на Царево Георги Лапчев на ексклузивен брифинг в региона на плажа.
 
" Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, с цел да може един архитект да стартира да търси метод по какъв начин липсващ във времето път още веднъж да се появи ", изясни Лапчев. Той посочи, че въпросният път го няма на документи.

 
По думите му информацията за застрояването на плажа „ Силистар “ е подправена вест:   " Чисто политическа заигравка от страна на опозицията ".
 
Вчера министър председателят Бойко Борисов разпореди на Георги Лапчев (от ГЕРБ) да задържи и да не извършва решението на Общинския съвет в Царево по проблема „ Силистар “. Препоръката на министър-председателя бе кметът да не извършва решението до цялостното увещание на обществеността в правотата на това решение на царевските общинари.

 
Тази заран от Българска социалистическа партия реагираха със своя позиция, че „ Борисов стигна до парадокса като ръководител на ГЕРБ да подрежда на кмет на ГЕРБ да не извършва решение на общински съветници на ГЕРБ “. Те акцентират още, че “въпросното предписание няма юридическа стойност, тъй като решенията на общинските препоръки се връщат за ново разискване и стопират от осъществяване само от регионалните шефове. Борисов няма пълномощията на такова деяние - нито в качеството си на министър председател, нито в качеството си на партиен водач. Нещо повече, то е следващият удар по институциите и държавността в България. “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР