Плажът е главният герой в планирането на всяка почивка през

...
Плажът е главният герой в планирането на всяка почивка през
Коментари Харесай

Пътуване в Рая: Десетте плажа, които трябва да посетите тази година

Плажът е основният воин в планирането на всяка отмора през лятото. И въпреки че горещият сезон към момента е надалеч, платформата за туризъм Tripadvisor към този момент е подготвена с класацията ТОП 10 най-красиви плажове в света.

Списъкът е част от премиите " Изборът на пътуващите " на Tripadvisor, които се дефинират въз основа на милиони мнения, изпратени през 2022 година

При подреждането на номерата в позициите, платформата прави оценка качеството и количеството на мненията.

Ето и кои са десетте най-красиви плажове в света за 2023 година съгласно Tripadvisor:

1. Baía do Sancho - Фернандо де Нороня, Бразилия

2. Eagle Beach - Аруба, Карибско море

3. Кейбъл бийч - Брум, Австралия

4. Плаж Рейнисфяра - Вик, Исландия

5. Плажът Грейс Бей - Търкс и Кайкос, Карибско море

6. Praia da Falésia - Олхос де Агуа, Португалия

7. Плаж Радханагар - остров Хавелок, Индия

8. Spiaggia dei Conigli - Сицилия, Италия

9. Плаж Варадеро - Куба, Карибско море

10. Плаж Каанапали - Мауи, Хаваи

Baía do Sancho е номер едно в света за 2023 година Ако мечтаете да почивате там обаче, би трябвало да знаете, че до това райско място се стига единствено с лодка или по стълби, които се спускат край стръмни скали към златистия пясък. Плажът се намира във Фернандо де Нороня, архипелаг на към 350 км от брега на континентална Бразилия, част от щата Пернамбуко.  Миналата година Baía do Sancho беше под номер 7 в класацията.



Baía do Sancho Сн. Getty Images

Карибският басейн заема три места в Топ 10 за 2023 година, в това число номер две Eagle Beach в Аруба:


Сн. Unsplash

на пето място Grace Bay Beach в Търкс:


Сн. Unsplash

и Кайкос и Varadero Beach в Куба, който е на девета позиция.

Миналата година плажовете Grace Bay и Varadero бяха класирани надлежно на първо и второ място. През 2022 година плажът Игъл беше № 5.

Европа участва в класацията с три плажа - Рейнисфяра във Вик, Исландия, под номер 4:


Сн. Unsplash

Прая да Фалесия в Олхос де Агуа, Португалия, който е на шесто място и италианският Spiaggia dei Conigli под номер 8. Той участва и в топ 10 през 2022 г, където се подрежда на последното десето място.

С белия като брашно пясък и плитките си тюркоазени води този плаж внезапно контрастира с черния пясък, дълбоката синя вода и поразителните геометрични формирания на плажа Рейнисфяра в Ислания, който стана и снимачната площка на хитовата мегапродукция " Игра на тронове ".

Австралия заема едно място в топ 10 - Cable Beach под номер 3 в Брум, ситуиран в района Кимбърли в Западна Австралия.

Едно от най-търсените прекарвания там е разходка с камила по залез слънце по 22-километровия сектор на бреговата линия на Индийския океан:


Сн. Unsplash

Плажът Радханагар на остров Хавелок в Андаманските острови съставлява Индия в листата под номер 7. Той пада с едно място по отношение на класирането си на шесто място през 2022 година



В класацията с един плаж се подреждат и Съединени американски щати - Ka'anapali Beach в Мауи, който е под номер 10, само че пък е първи в обособения лист на Tripadvisor с 10-те най-хубави плажа в Съединени американски щати за 2023 година

Разположен на западния бряг на острова, Ka'anapali Beach може да се похвали с три благи бял пясък и фамозен обред за гмуркане в скалата Puʻu Kekaʻa, или Black Rock. Всяка вечер по залез слънце факли по скалата се възпламеняват от водолаз, който по-късно се спуска в самобитна историческа възстановка на подвига на крал Кахекили от Мауи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР