Плъховете реагират на музика, съобщи АФП, цитирайки японско научно изследване.

...
Плъховете реагират на музика, съобщи АФП, цитирайки японско научно изследване.
Коментари Харесай

Ново 20: Плъховете слушат музика, пускат им Моцарт, Лейди Га...

Плъховете реагират на музика, заяви Агенция Франс Прес, цитирайки японско научно проучване. Хората не са единственият тип, който си тактува.

Плъхове, които в никакъв случай не са били излагани на музика, показват присъщ синхрон с мелодии, изпълнени с сред 120 и 140 удара в минута. Това е честотата на ритъма, на която реагират хората.

 

" Мозъкът на плъховете е организиран по този начин, че могат да реагират на музика, въпреки че тялото им не се движи доста ", сподели във вторник Хирокацу Такахаши, академик, взел участие в проучването на Токийския университет.

Учените са употребявали датчици, проследяващи придвижванията при гризачи. " Всички знаем, че музиката е магия, само че не знаем нищо за механизмите на нейната мощ. Искахме да открием какъв вид звуци се харесват на мозъка без въздействие на страсти и памет ", сподели още Такахаши.



Реакциите на плъховете са тествани с доста музикални фрагменти, измежду които Соната за две пиана в ре мажор на Моцарт, изсвирена с четирикратна смяна на темпото. Плъховете са слушали още " Born This Way " на Лейди Гага, " Another One Bites the Dust " на " Куин ", " Beat It " на Майкъл Джексън.

Според японските учени резултатите, оповестени в сп. " Сайънс адвансис ", водят към хипотезата за битие на оптимално движение, което би могло да е общо за доста от типовете.

Друга догадка е варирането на оптималното движение под въздействието на физиологични фактори като растеж и тегло.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР