Плъхове в Северна Индия са обвинени, че са изяли стотици

...
Плъхове в Северна Индия са обвинени, че са изяли стотици
Коментари Харесай

Плъхове излапаха 500 кг конфискуван канабис в Индия

Плъхове в Северна Индия са упрекнати, че са изяли стотици килограми канабис , конфискувани от наркодилъри и съхранявани в полицейски хранилища, съобщи Си Ен Ен.

" Плъховете са дребни животни и не се опасяват от полицията ", отбелязва съдът в град Матхура, Утар Прадеш, откакто изслуша, че локалната полиция не е в положение да се достави с съвсем 200 кг иззет канабис , който е трябвало да бъде употребен като доказателство по неотдавнашно дело.

В правосъдните документи се показва, че от полицията е било поискано да даде 386 кг канабис, само че прокуратурата е алармирала съда, че над 700 кг марихуана, съхранявани в разнообразни пунктове в Матура, може да са наранени от нашествието на плъхове.

Твърди се, че това не е първият случай, в който плъховете нанасят удар. Съдията, разглеждащ делото, цитира полицията в Матхура, която упреква гризачите за унищожаването на общо над 500 кг канабис, конфискувани по разнообразни каузи и съхранявани в полицейските сектори Шергарх и Хайуей в града.

След това съдът дефинира насоки за полицията да продаде на търг или да унищожи канабиса.

" В съвсем всички полицейски сектори има опасност от плъхове. Следователно е належащо да се вземат нужните ограничения за запазване на иззетия канабис ", се споделя в правосъдния документ.

Разказите по отношение на точната поредност на събитията и хипотетичната консумация на канабиса от плъховете, обаче наподобяват малко съмнителни.

В изявление след правосъдното дело полицейският контрольор на град Матура Мартинд Пракаш Сингх съобщи пред Си Ен Ен, че канабисът е бил
" погубен от дъждовете и наводненията ", а не от плъхове.

" В (доклада, показан на съда) не се загатва нищо за плъхове... полицията единствено загатна, че конфискуваният канабис е бил погубен от дъждовете и наводненията ", сподели той.

Ако плъховете са отговорни съгласно обвиняването, в този момент може би ще се успокоят. Проучване на Университета на Британска Колумбия от 2016 година откри, че главната психоактивна съставна част в марихуаната прави лабораторните плъхове мързеливи.

Изследователите обучили 29 плъха да извършват опит, в който гризачите трябвало да избират сред елементарна или по-трудна задача, с цел да завоюват лакомства.

Обикновено плъховете избирали по-трудната - и по-възнаграждаваща - задача, само че откакто им давали марихуана, същите плъхове избирали по-лесната задача.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР