Плачевно е състоянието на много от автомобилите на община Варна.Читател

...
Плачевно е състоянието на много от автомобилите на община Варна.Читател
Коментари Харесай

Как този автомобил на община Варна е минал технически преглед

Плачевно е положението на доста от колите на община Варна.

Читател е снимал един от тях, който не е ясно по какъв начин въобще е минал обзор в такова положение.

 

 

Община Варна има към 200 автомобила. От тях в сертифицирана редовност са към 25. Това заяви при започване на мандата си новоизбраният кмет Благомир Коцев.

Той споделя, че самичък се е качил в един от колите, в който е имало редица неизправности.

Според Коцев, от една година всички коли са оставени без поддръжка поради обжалване на публични поръчки, правосъдни каузи и чиновнически процедури. От шефа на гаража кметът на Варна научава, че в общината има към 200 коли, само че някои от тях даже той не ги е виждал.

„ Дадени са за прилагане на държавни структури, някогашни министри и не знам още кой - аз просто трябваше да подпиша документите “, споделя служителят на общината.

От диалога излиза наяве, че някои шефове си имат " персонални " служебни коли и " персонални " служебни водачи. “На лист ни се водят водачи ”, сподели началникът, „ само че някои са на пенсионна възраст, а други въобще не са във Варна - дадени са дружно с колите да разкарват хора от държавни органи отвън Варна! “ Но това не е всичко, продължава Благомир Коцев. „ От 1 година колите на общината са оставени без ремонт и поддръжка, а масло и филтри се купуват посредством " задатъците на домакините ", колкото и неуместно да звучи това. Качих се на един от колите, с който не знам по какъв начин въобще успяхме да минем разстояние от под 10 километра в града. Техническа редовност този автомобил нямаше “, споделя кметът на Варна. " Привилегии и елити в Общината няма да има " Той е безапелационен, че става дума за незаконна безнаказаност и до момента в който не се увери, че колите са в изрядно техническо положение, възнамерява да спре потреблението на близо 180 коли от парка на Общината. Така разполагаем ще останат единствено към 20 изправни и механически годни коли. Служебен превоз ще се употребява единствено при наложителни случаи и при специфичен позволителен режим. „ Директорите, сигурен съм, могат да идват и да напущат работното си място като всеки естествен жител на Варна - с персонален или градски превоз. Аз по този начин пристигам и си потеглям от работа. Привилегии и елити в Общината няма да има. Това време мина. Изискал съм отчет и решение за усъвършенстване на автомобилния парк. Каквото е негодно и не предстои на рационален ремонт, ще се бракува. Докато не получа работещо и ефикасно решение, ключовете за служебните коли ще останат в кабинета ми. Толкова по въпроса с определените и прехвърлянето на отговорността “, безапелационен бе Благомир Коцев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР