Плач – сълзите, които се спускат от очите в отговор

...
Плач – сълзите, които се спускат от очите в отговор
Коментари Харесай

Плач: Ето какво казват психолозите за хората, които ронят сълзи!

Плач – сълзите, които се спускат от очите в отговор на прочувствено положение, написа Elite Newsfeeed.

Той може да показва яд, наслада и горест. Някои считат, че плачът е симптом на уязвимост, само че други считат, че единствено един самоуверен човек не би скрил сълзите си.

Мнозина даже не осъзнават, че плачът е потребен за здравето! Ето какво мислят психолозите за тези, които постоянно са подготвени да разплачат:

1) Плачът е знак за добър човек и добър другар.

В неприятни времена това е индивидът, на който можете да поплачете на рамото му или той да поплаче на вашето. Достатъчно е, когато човек се просълзи, да се освободи от болката и да бъде открит към индивида, който го схваща и може да му помогне.

2) Плачът значи, че не се страхувате от възприятията си.

Тежка загуба, стрес, яд, ненавист, горест, някои болести като висока кръвна захар, хормонален дисбаланс, тъжни песни и филми – всички тези фактори и аргументи, ни карат да бъдем уязвим и да провокират сълзи. Когато не сдържате рева си, това води освен до разбирането на другите, само че също по този начин ви дава сили да се справите с възприятията си.

3) Вие умеете да се справяте със напрежението.

Когато си позволите да плачете във всяка обстановка, това работи като филтриране и освобождение от тежки дълбоки мисли. Ако ги държите дълго в себе си и не им давате излаз, те могат да доведат до съществени психологични проблеми.

4) Плач – знак за мощен човек, който не се интересува от реакцията на другите.

Понякога се чувствате толкоз слаби и безнадеждни, че се затваряте в себе си. Криете болката и тъгата зад изкуствената си усмивка. Сериозните усеща обаче не могат да бъдат подценени.

Тези, които не се опасяват да се разплачат, са най-силни от всички, защото могат да управляват страстите си. Да сдържате сълзите си е нездравословно!

Инфо: http://bukvarche.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР