Пияният шофьор, който беше задържан вчера след гонка с полицията

...
Пияният шофьор, който беше задържан вчера след гонка с полицията
Коментари Харесай

Със 170 км/ч е карал пияният пловдивчанин, който се приземи на таван в изкоп

Пияният водач, който беше арестуван през вчерашния ден след гонка с полицията в Пловдив, остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвиняване за възпрепятстване на полицейските органи, за което се планува наказване от 500 до 3000 лв. санкция и отнемане от независимост до 3 години.

Клуб Z също описа за случая с невероятния " полет ", който приключи в другояче чудесно обезопасен и обозначен градски ремонт против Френската гимназия.

Мъжът беше арестуван предходната нощ след гонене с полицията, откакто отказал да спре на стоппалка. Последвала гонка, при която мъжът пропадна с управлявания от него автомобил във въпросния изкоп на градеж.

По време на гонката е имало моменти, в които арестуваният е карал с над 170 км/ч, сподели началникът на " Пътна полиция " в Пловдив, представен от Българска национална телевизия тази заран. Арестуваният има шофьорска брошура от 40 години, като за целия си стаж като водач има наложени две санкции - за ръководство без колан и превишена скорост, които той е заплатил навреме.

" Очакваме химическата екпертиза на кръвта. Ако се потвърдят показанията на техническото средство, вероятно ще бъде повдигнато и второ обвиняване за шофиране след приложимост на алкохол над 1,2 промила.

Случаят е доста индикативен за това по какъв начин едно смело държание, съчетано с неуважение на законите на страната, може да докара до пътен случай. За благополучие, този случай завърши с двама леко ранени и един арестуван. Просто са имали шанс, тъй като с механизма на такова произшествие последствията можеха да бъдат и съдбовни ", съобщи Йордан Милушев, шеф на КАТ-Пътна полиция-Пловдив.
Близки на жертви на ПТП упорстват за по-високи санкции
Междувременно фамилии на починали при произшествия се събраха тази заран пред Народното събрание с искане за промени в Наказателния кодекс, които да разрешават по-тежки санкции за убийците на пътя. По-късно те ще беседват и с представители на прокуратурата.

Българска национална телевизия цитира Силвия Вълкова, която губи сина си през 2020 след злополука край пловдивското село Кадиево. При произшествието умира още едно младо момче. Шофьорът, предизвикал злополуката, е използвал марихуана. След правосъдно дело, проточило се 3 години, две инстанции удостоверяват присъда от 5 години затвор за виновника за произшествието.

" Употребата на марихуана, алкохол и превишената скорост не са закононарушения по несъобразителност, а това е съзнателно. Никой не ти поставя цигарата в устата принудително, нито ти налива алкохол, нито ти натиска педала на газта.

И считаме, че тези закононарушения би трябвало да бъдат умишлени и тогава ще има по-адекватни присъди, тъй като животът на нашите две деца не коства 5 години ", споделя Силвия Вълкова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР