Pixabay Гърция регистрира първата смърт на изцяло ваксиниран пациент от Covid-19

...
Pixabay
Гърция регистрира първата смърт на изцяло ваксиниран пациент от Covid-19
Коментари Харесай

Гърция регистрира първи смъртен случай на изцяло ваксиниран пациент без хронични заболявания

 Pixabay Гърция записва първата гибел на напълно имунизиран пациент от Covid-19 без хронични болести, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на представител на водеща болница в страната.

" Имаме първа гибел на напълно имунизиран пациент… Това е първата такава от към 13 000 смъртни случая в Гърция “, сподели Никос Каравелос, началник на едно от интензивните отделения в болница " Папаниколау “ в Солун, пред локална телевизия.

Мъжът, разказан от гръцките медии, като 70-годишен ортодонт, е нямал съпътстващи хронични болести, изясни Каравелос. И добави, че пациентът следвал всички защитни ограничения, като неговата брачна половинка и деца също са били имунизирани.

Над 13 200 са смъртните случаи от ковид в Гърция, като междинната възраст на умрелите е 78 години, показва Агенция Франс Прес.

Има безпокойствие, че връщането на стотици хиляди почиващи в градовете през есента ще провокира четвърта вълна в Гърция.

Новите случаи на Covid-19 в страната скочиха през миналата седмица, като доближиха 4000 случая в сряда, от към 2800 на ден предходната седмица.

Някои пикове на заразяване бяха регистрирани по гръцки острови. Остров Миконос вкара комендантски час след скок на новите случаи през юли. Подобни ограничавания вкараха на остров Закинтос и два града на Крит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР