[Pixabay] Къщи за гости. Това е новата ключова дума, по

...
[Pixabay] Къщи за гости. Това е новата ключова дума, по
Коментари Харесай

Страната на недвижимите скандали

[Pixabay] Къщи за посетители. Това е новата основна дума, по която тече следващият скандал във властта. Това е последователност освен тъй като идва след аферата с жилищата, а тъй като министър председателят побърза да разчисти тези в държавното управление, които имаха нещо общо със абсурда, а прокуратурата побърза да изиска цялостна инспекция на всички съвсем 750 такива къщи, издигнати по селската стратегия.

Усещането за неприятен усет в устата обаче не може да се почисти. Първо, тъй като това, че къщи за персонално прилагане се строят с европейски пари от години, е известно даже на тези, които нямат никакъв досег с еврофондове. То по никакъв начин не беше проблем по-рано, когато нямаше наближаващи избори. Второ, тъй като това е единствено една от всички скандални схеми в тъмната кутия на фонд " Земеделие ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Преди няколко години " Капитал " описа по какъв начин общини надписват неведнъж плановете си благодарение на оценители и чиновници във фонда, от което бюджетът се ощетява с милиони левове, само че от това също не последва нищо. По това време ДАНС влязоха на цялостна инспекция във фонда, само че от нея нищо не излезе.

Най-стабилният знак, че нещата не се трансформират, е фактът, че дългогодишният ръководещ фонда и сегашен аграрни министър Румен Порожанов остава непреклонен. Той е гарантът на всички преплитащи се ползи там и очевидно залогът е огромен.

А още по-тъжно е, че Европейската комисия още веднъж единствено следи следващия корупционен скандал с европейски пари. След като е затворила с утвърждение целия минал програмен интервал и парите, изхарчени от България, сегашните бомби подкопават личните ѝ инспекции.

От друга страна, при очевидно съществуване на кражба на европари най-малкото, което би трябвало да направи Брюксел, е да стартира контрол на метода, по който се организира това следствие, и на резултатите от него. Уви, това не се случва и е мощен знак към тукашните кръгове, че в случай че не ги заловен в точния момент, няма от какво да се тормозят. Скандалите по тази територия и облагите от тях са най-вече недвижими.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР