Пивоварната компания обяви лансирането на нов бранд в своето портфолио

...
Пивоварната компания обяви лансирането на нов бранд в своето портфолио
Коментари Харесай

Карлсберг България пуска на пазара нова марка безалкохолна бира Birell


Пивоварната компания разгласи лансирането на нов бранд в своето портфолио - безалкохолната бира Birell. България е един от двата пазара на Карлсберг Груп, дружно с Полша, който пилотно ще предложи на локалния пазар Birell в два стила, а по-късно, през 2019 година, ще бъде показана и в други страни.

Birell Pilsner – лагер бира с кондензиран житен темперамент, добре уравновесени плодови нотки и лек, дългогодишен малцов вкус; и Birell Belgian Wit с присъщ другоземен плодов усет, хлебни нотки с дългогодишен плодов и леко горчив послевкус.

Благодарение на огромното търсене от страна на потребителите, категорията на безалкохолните бири (БАБ) бележи растеж с 90% в международен мащаб през последните 10 години. В Карлсберг Груп растежът в размер на безалкохолните бири през първото тримесечие на 2018 година е 23% - съпоставено със същия интервал на миналата година – съгласно Финансовия отчет на компанията, който бе оповестен на 01.05.2018 година. В България този сегмент се развива с още по-големи темпове, като по данни на организация Nielsen за първите пет месеца на годината безалкохолните пива са нараснали в размер с 38% (спрямо същия интервал на 2017г.)

Разработена особено като безалкохолна бира, Birell дава същите компактност, усет, пяна и най-важното – страховит усет, които потребителите чакат от елементарната бира, само че без алкохол. Birell се създава от съставки с натурален генезис (ечемик, пшеница, хмел, вода), без изкуствени оцветители и консерванти. Няма добавена захар, с изключение на естествената, която се съдържа в житните култури. Birell съдържа по-малко калории от елементарната бира и има изотонични свойства, което я прави идеалната освежителна напитка за дейните хора.

Позиционирана като положителен и въодушевяващ избор за потребителите, които водят деен метод на живот и не желаят да бъдат ограничавани при избора на напитка, тази безалкохолна бира от ново потомство провокира визиите за усета на бирата. Тя слага началото на нов метод на мислене и нова категория с благоприятни условия за развиване.

„ Безалкохолната категория се развива стремглаво през последните години, защото потребителите от ден на ден се интересуват от качеството на храните и напитките, които употребяват. В разследване на това повече хора избират безалкохолните питиета, само че, въпреки това, не желаят изборът им да бъде стеснен единствено до водата и елементарните безалкохолни питиета. Потребителите имат потребност от по-широк кръг от освежаващи и вкусни питиета. Ето за какво създадохме безалкохолна бира, която е безкомпромисна във връзка с усета, качеството и удоволствието, което предоставя”, споделя Радостина Гарибска, Бранд управител на Birell.

“Карлсберг България е водач в бирения отрасъл и ние сме длъжни да предложим на потребителите артикули, които дават отговор на модерните трендове и търсения. С представянето на Birell в портфолиото на Карлсберг България се концентрираме още повече върху пивоварството за по-добро бъдеще – стабилно и новаторско. Като предоставяме на клиентите опция да се любуват на безалкохолна бира със страховит усет, целим да ги вдъхновим да живеят пълноценно и активно”, добавя Теодор Несторов, Маркетинг шеф на Карлсберг България.

Комуникационната акция зад Birell е създадена напълно от българския екип на Карлсберг България и от българска креативна организация – Ноубъл Графикс - а ще се употребява на всички пазари от световната компания, които включват Birell в своето портфолио.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР