Пицата, една от най-популярните храни в света, е обичана от

...
Пицата, една от най-популярните храни в света, е обичана от
Коментари Харесай

Доказаха ползите за здравето от яденето на пица

Пицата, една от най-популярните храни в света, е обичана от хората по цялата земя. Само в Америка за година се продават почти 3 милиарда пици! Това е мнооого пица!
В допълнение към известността на храната и нейния усет, пицата има доста преимущества, които могат да ви оказват помощ да сте здрави. Ето някои от невероятните изгоди за здравето, които потреблението на пица може да ви обезпечи.
Пицата не е пържена храна
 Любимата пица разкрива характера ви Любимата пица разкрива характера ви
За самостоятелните характерности на човек може да се съди по желанията му към избрани плънки за пица, твърди английски специалист...
Пицата е релативно елементарна и бърза храна за подготвяне. Това, обаче, е доста по-здравословен вид от другите бързи храни, които се оферират в публични заведения за хранене. Това се дължи значително на обстоятелството, че за разлика от доста други варианти за бързо хранене, пица не се пържи, а се пече.
Пържената храна, която нормално се преработва, може да бъде нездравословна за човешкото тяло. Пържената храна може да докара до проблеми като наддаване на тегло, нараснало кръвно налягане, развиване на диабет и увеличение на риска от сърдечни болести. Пицата, въпреки това, може да отбрани сърцето ви поради питателните субстанции, които тя обезпечава.
Здравословни съставки
Едно хранително вещество, за което е потвърдено, че има изгоди за здравето на сърцето, е ликопенът. Ликопенът се съдържа в доматите, които са една от главните съставки в множеството пици. Нещо повече, равнищата на ликопен са по-високи, когато се готви домат, да вземем за пример за основаване на соса за пицата, и това може да бъде от изгода за тялото ви. Ликопенът също има значима роля в битката с рака, както и има голени изгоди за костите и кожата.
Направете своя лична пица или си купете пици с пресни съставки
 Най-вкусното тесто за пица, почитано в цяла Италия Най-вкусното тесто за пица, почитано в цяла Италия
Обичате ли да похапвате пица? Жадувате ли за оня тъничък и хрупкав блат, гарниран с обичаните ви артикули? Истинското италианско тесто за...
Голямо преимущество при приготвянето на пица е, че можете бързо да приготвите питателна храна, като добавите здравословни топинги. Като добавите зеленчуци, да вземем за пример, ще осигурите на тялото си витамини и съществени хранителни субстанции, с цел да поддържате тялото си мощно и крепко. Дори сиренето в пицата може да обезпечи хранителни субстанции като калций и протеини.
Важно е да имате поради, че без значение дали вършиме домашна пица или ядете на открито, в профилирано заведение, пресните съставки ще бъдат главната причина храната ви да бъде или да не бъде здравословна. Уверете се, че знаете какво поръчвате и че се доверявате, че съставките, които ядете, са здравословни.
Например, в случай че печете лична пица, помислете за прибавяне на здравословни сосове, направени персонално от вас по рецептата на баба или мама. Така ще можете да бъдете уверени, че ще консумирате пресни съставки.
Не се тормозете и яжте самоуверено кората!
И най-после, струва си да се спомене, че яденето на кората от пицата също може да бъде много потребно поради антиоксидантите, които се намират в тестото, от което е направена!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР