Пицата е сред храните, които събират цялото семейство около масата.

...
Пицата е сред храните, които събират цялото семейство около масата.
Коментари Харесай

Баба ми приготвяше най-добрата ДОМАШНА пица, ето рецептата

Пицата е измежду храните, които събират цялото семейство към масата. По-вкусна от поръчаната пица за у дома е единствено домашно приготвената. Тя е обичана на дребни и огромни. Можете да я приготвите по здравословен метод или пък да се поглезите с дребни неразрешени удоволствия.

За да си приготвите домашна пица обаче, има някои тънкости, с които да се запознаете, свързани с подготвяне на тестото, доматения сос, плънката и печенето.
Вечеря за 30 минути: Пица от кайма, от която ще си оближете пръстите
Бързите вечери са най-харесвани от работещите домакини. Те им разрешават да сервират на трапезата домашно приготвена храна и да не лиша...

За да си приготвите фамозната италианска пица в домашни условия, ще ви би трябвало особено брашно – грис от твърда пшеница. Благодарение на него тестото става еластично. Ако нямате такова, може да ползвате бяло или пълнозърнесто брашно. За да приготвите тесто за пица ще са ви нужни: брашно – 500 г, вода – 150 мл хладка и 200 мл топла, сол  1 ч.л., захар – 1 с.л., квас – 7 г суха или 10 г прясна, зехтин – 20 мл.

Смесете топлата водата със солта, захарта и маята, оставете за 10 минути да шупне. Разбъркайте солта и брашното в различен съд, направете кладенче и в него сипете зехтина и към този момент задействаната квас. Замесете тестото, добавяйки лека-полека хладката вода. Щом спре да лепне, е готово. Покрийте със стреч фолио и оставете за половин час да втаса. Разстелете върху набрашнена повърхнина, разточете с точилка. Намазнете леко със зехтин.

Следващата стъпка е приготвянето на доматения сос. Може да употребявате пресни домати или такива от консерва. Може да ползвате и лютеница, тогава усетът е най-наситен, изключително в случай че е домашна. И по този начин за задачата ще ви трябват: домати – 4 бр. огромни или 2 консерви по 400 г цели белени домати, зехтин – 4 с.л., сол, свеж босилек – листенца, чесън – 4 скилидки.

Обелете, почистете семките на доматите и нарежете на ситни късчета. Нарежете или пресовайте чесъна. Сложете при доматите. Посолете и прибавете свеж босилек.
Пица върху арабска питка
Тази бърза пица ще се трансформира в обичана за вас и децата ви. За нея са ви нужни единствено няколко продукта, става бързо и най-много е изк...

Ако ще се възползвате от втория вид, на първо време запържете нарязания чесън в зехтин, прибавете нарязаните листа и дръжки босилек. Прибавете доматите при тях, надробете ги на ситно. Разбъркайте, прибавете сол и черен пипер, както и листа босилек.

Плънката на вашата домашна пица може да бъде каквато си поискате. Според класическата рецепта ще ви трябват моцарела и свеж босилек. Правилото е пицата да бъде семпла, тогава е най-вкусна.

Освен моцарелата или кашкавала, може да добавите и лук, шунка или различен салам, гъби, спанак, различен тип сирене, чушка, каперси, тиквичка, сьомга и така нататък Изберете комбинацията съгласно персоналния си усет.

Може да изпечете пицата на сач, ще се получи ужасно! Ако въпреки всичко ще ползвате тава във фурната, печенето ще отнеме не повече от 15 минути на оптимални градуси. Изпечете и поднесете вашата вкусна домашна пица!
Лесна и пъклен вкусна рецепта за пица на тиган!
Сигурни сме че десетки пъти ви се е приисквало да си извършите сами пица, само че като се сетите какъв брой игра е, даже и с купено тесто и какъв брой...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР