Пица като за снимка - оттам и иметоНеобходими Продукти● брашно

...
Пица като за снимка - оттам и иметоНеобходими Продукти● брашно
Коментари Харесай

Домашна пица Папараци

Пица като за фотография - оттова и името

Необходими Продукти

● брашно - 1 кг
● квас - 40 г кубче
● захар - 1 ч.л.
● сол - 25 г
● вода - 500 мл. (хладка)
● зехтин - 50 мл
● кашкавал - 150 г (настърган)
● колбас - 150 г лют луканков (нарязан на колелца)
● шунка - 200 г пилешка
● доматено пюре - 200 г (за пица)
● маслини - 20 бр. черни
● малини - 20 бр. зелени
● чубрица - 1/2 ч.л.(изсушена)
● босилек - 1/4 ч.л. (изсушен)
● чесън - 1 скилидка (пресован)
● зелен лук - 1 филиз
● зехтин - 3 с.л. за поръсване
● брашно - 100 г за поръсване на плота

Начин на подготвяне

Брашното наложително се пресява най-малко два - три пъти през решето, с цел да се вкара въздух в него и тестото да стане пухкаво.

В купа с половината хладка вода се разтваря маята, прибавя се зехтина, захарта и се разбърква хубаво. Добавя се последователно при непрестанно бъркане брашното, останалата вода и най-сетне се прибавя солта, с цел да не направи реакция и да не обезврежда маята.

Омесва се с ръце меко и лепкаво тесто и се трансферира в намазана със зехтин купа, завива се със стреч фолио (за да се избегне появяването на коричка), оставя на топло за към 40 минути да втаса и бухне.

Готовото тесто, в случай че се затвори в херметически съд и се държи в ледник, може да се употребява в границите на 24 часа, както за изработката на пици, по този начин и за самун.

След като тестото е втасало се разделя на 6 топки и се размесва всяка хубаво с брашно колкото поеме. Завиват се топките с влажна забрадка и се оставят за още 15-20 минути. За 1 огромна пица е нужна една топка, другите се прибират в хладилника.

Топката тесто се разточва с точилка върху набрашнен плот, като по края се прави ръбче.

Тестото не би трябвало да бяга и да се свива като го сложим в намазнената и поръсена с брашно тавичка. Ако бяга, значи му би трябвало в допълнение брашно.

Смесваме доматеното пюре с пресования чесън и 1 с. л. зехтин. Разбърква се хубаво и се намазва пицата, като се оставя единствено по към 2 сантиметра ненамазана от края. Нареждат се частите шунка, колбас, обезкостените и нарязани на кръгчета маслини, пресния зелен лук на кръгчета, най-после се наръсва с настъргания кашкавал.

Поръсва се със стритите сухи подправки – чубрица и босилек на усет, полива се с малко зехтин и се пече в авансово нагорещена на МАХ (от 200 до 300 градуса ) съгласно опцията на фурната, на междинна решетка и включен вентилатор.

Колкото са по-високи градусите, толкоз по-добре. Пече се до подготвеност, до момента в който стане хрупкава – към 15 минути (при температура на фурната 240 градуса). Нарязва се на порциони части и се сервира гореща с добре изстудена бира.

Домашната пица Папараци е доста вкусна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР