Питка като цвете - нежна, красива и много, много вкуснаНеобходими

...
Питка като цвете - нежна, красива и много, много вкуснаНеобходими
Коментари Харесай

Пита Хризантема със сирене

Питка като цвете - нежна, красива и доста, доста вкусна

Необходими Продукти

● брашно - към 1 кг
● квас - 1 кубче жива
● яйца - 3 бр. (един жълтък за помазване)
● масло - 2 с.л.
● олио - 1 с.л.
● сол - 1 с.л.
● захар - 1 с.л.
● прясно мляко - 500 мл хладко или вода

За плънката


● сирене - 250 г
● сусам - за поръсване

Начин на подготвяне

Маята се натрошава във 150 мл хладко прясно мляко или вода. Добавя се захарта и малко брашно. Оставя се настрани, завита с забрадка да шупне. Брашното се пресява в дълбока купа. След като шупне маята се прибавя към брашното.

Добавят се и останалите изброени артикули за тестото. Замесва се меко тесто. Оставя се на топло, завито да втаса. Втасва към 20-30 минути. След като тестото втаса се разточва на тънка кора. От нея се изрязват кръгове. Аз използвах чаша.

Във всеки кръг се поставя по малко сирене и се прегъва на две, след това на още две. Притиска се леко със пръсти в долния край. Редят се в помазана с олио и набрашнена тава. Подреждат се от края към средата.

Същото се повтаря и със останалите кръгчета. В средата се поставя дребна топка тесто. Оставя се да втаса още 30 минути. След като втаса се помазва със жълтъка, малко олио и малко вода. Средата поръсих със сусам.

Пека на авансово загрята фурна на 200 градуса за към 40 минути. След като е подготвена питата се вади от фурната и се поръсва със вода. Завива се и се оставя за десетина минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР