Питейната вода в София е една от най-качествените не само

...
Питейната вода в София е една от най-качествените не само
Коментари Харесай

И КЕВР гарантира: Питейната вода в София е сред най-качествените у нас и в Европа

Питейната вода в София е една от най-качествените освен в България, само че и сред столиците в Европейския съюз. Това заявява ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов на съвещанието на непрекъснато настоящата подкомисия за наблюдаване на активността на КЕВР към Комисията по енергетика във връзка изказването на депутата Таско Ерменков в обществените мрежи, че има проблем с качеството на водата в София. Иванов добави, че жителите на София не трябва да имат безусловно никакви терзания във връзка с качеството на водата.

Председателят на КЕВР уточни, че по този мотив е изискал неотложно от " Софийска вода " да осведоми комисията за резултатите от измерването на качеството на питейната вода за град София.

В отговор Иванов е получил изрично изказване, че на никое място няма какъвто и да било проблем с качеството на питейната вода в столицата, като в доказателство на това е получил от изпълнителния шеф на сдружението Арно Валто данните от всичките над 50 измервателни контролни точки.

Освен това посредством уеб страницата на " Софийска вода " всеки жител може на специфична интерактивна карта да ревизира данните на всичките индикатори, по които се дефинира качеството на питейната вода.

Иван Иванов изрично съобщи, че индивидът, който е подал на Таско Ерменков сведенията, че има проблем с качеството на питейната вода в София, е " един злоумишлен измамник " и не би трябвало на основа на клюки да бъде уплашено популацията на София и на България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР