Питейната вода в Брегово отговаря на изискванията по химични и

...
Питейната вода в Брегово отговаря на изискванията по химични и
Коментари Харесай

РЗИ- Видин: Питейната вода в Брегово е в норма

Питейната вода в Брегово дава отговор на условията по химични и микробиологични индикатори, разяснява шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Гергана Джамбова, след оповестяването на окончателните резултати. Взети са нови проби за качеството на питейната вода.
"Жителите на град Брегово не би трябвало да изпитват терзания. Водата, която употребяват дава отговор изцяло на критериите на Наредба 9 за качество на питейните води ", съобщи Джамбова.
Близките стойности по някои от индикаторите, съгласно доктор Джамбова не са съображение за терзания.
По думите й неслучайно са оповестени оптимално допустимите стойности, тъй че всички тези стойности варират. Водата, която се пие има естествен генезис, това не е дестилирана вода и е обикновено в нея да има разнообразни микроелементи.
Резултати от днешните проби ще са подготвени на следващия ден. Продължава оповестеното от неделя бедственото състояние в община Брегово. Според кмета Милчо Лалов, няма гаранция за стабилността на дигите, по тази причина упорства специалисти от „ Напоителни системи “ още веднъж да извършат оглед на положението на защитните уреди по река Тимок. Нивото на водоема се е повишило с към 20 сантиметра, само че продължава да е по-ниско от това на събралата се вода отвън дигите, сподели шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана и популацията “ комисар Станислав Генчев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР