+++ Питер Нота: BMW Group по пътя към лек ръст

...
+++ Питер Нота: BMW Group по пътя към лек ръст
Коментари Харесай

Продажбите на електрически автомобили на марката BMW отново са се удвоили през първото тримесечие

+++ Питер Нота: „ BMW Group по пътя към лек растеж за цялата 2023 година. Основните мотори на растежа ще бъдат напълно електрическите коли и моделите от горния премиум сегмент “
+++ BMW Group продаде 588 138 автомобила през първото тримесечие (-1,5%)
+++ BMW Group: продажбите на BEV през първото тримесечие се усилват с +83,2% до 64 647 екземпляра
+++ Марка BMW: продажбите на изцяло електрически коли (55 979 екземпляра) се усилват с повече от два пъти (+112,3%)

През първото тримесечие на 2023 година BMW Group отбелязва забележителен растеж (+83,2%) в световните продажби на напълно електрически транспортни средства. Общо компанията е продала 64 647 напълно електрически автомобила с марката BMW и MINI през първите три месеца на годината. С 55 979 доставки на клиенти (+112,3%) марката BMW усили повече от два пъти продажбите на напълно електрически транспортни средства през първото тримесечие.

„ Нашето мощно продуктово портфолио продължава да въодушевява клиентите ни по целия свят. Много търсени световно са най-много нашите изцяло електрически коли. Затова през първото тримесечие успяхме да запазим динамичното движение в разширението на електрическата подвижност, ” споделя Питер Нота, член на борда на шефовете на BMW AG, отговарящ за клиенти, марки и продажби. „ Като цяло BMW Group е на път да реализира лек напредък през 2023 година Ключови мотори на растежа ще бъдат нашите напълно електрически коли и модели от горния премиум сегмент, като новото BMW i7, новото BMW Серия 7, BMW XM и обновеното BMW X7 “, добави Нота.

През първото тримесечие на тази година BMW Group е доставила 588 138 автомобила с марката BMW, MINI и Rolls-Royce по целия свят (-1,5%). Последствията от затихващата Covid-19 зараза в Китай и резултатите й върху икономическата среда са ясно забележими във всички промишлености. BMW Group чака китайската стопанска система да се стабилизира през годината. Стабилна обстановка с продажбите сега е явна в Съединени американски щати. В Европа BMW Group записва лек спад в продажбите по отношение на същия интервал на миналата година, главно заради прекъсването на износа и производството за съветския пазар. През март имаше ясна възходяща наклонност в международен мащаб.

С вероятността за печеливш напредък в предизвикателна бизнес среда, както и доста динамично повишаване на продажбите на електрически коли, BMW Group гледа с убеденост на финансовата 2023 година Това е подкрепено от изцяло високо равнище на поръчки. През 2023 година BMW Group планува лек растеж в доставките до клиенти по целия свят в автомобилния сегмент.

BMW Group чака и позитивни импулси в горния пазарен сегмент, където компанията чака напредък в приблизително двуцифрен процентен диапазон. С локализирането на X5 с дълга база в Китай, BMW Group ще има спомагателни потенциали за фамилията Х в Спартанбърг.

Делът на BEV ще се усилва динамично през идващите години

С представянето на новото i5 тази година, BMW Group предлага най-малко един напълно електрически модел във всеки от основните си сегменти и чака стръмен напредък през идващите години: до 2024 година най-малко всеки пети нов автомобил на компанията би трябвало да има напълно електрическо задвижване, а до 2025 година всяко четвърто новодоставено транспортно средство ще бъде BEV, а до 2026 година към този момент към всяко трето. От позиция на BMW Group, NEUE KLASSE и разрастването на портфолиото й, със своята безапелационна продуктова субстанция има капацитета в допълнение да форсира навлизането на пазара на електрическата подвижност.

Марката BMW по пътя към триумфа: продажбите на изцяло електрически коли са се усили повече от два пъти

От януари до март марката BMW е продала 517 957 екземпляра по целия свят (-0,4%). Клиентите са изключително въодушевени от напълно електрическите коли: към март марката BMW означи растеж от +112,3% с 55 979 доставки и по този метод съумя да удвои повече от два пъти продажбите на напълно електрически коли в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Особено известни са BMW iX, BMW i7, BMW i4 и BMW iX3. Новото BMW iX1 също е доста известно измежду клиентите с помощта на типичната за марката наслада от шофирането и спортна грациозност.

С въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 и напълно електрическото BMW i5 тази година, марката BMW ще предлага на своите клиенти необятна гама в горния моделен сегмент. В края на годината продуктовото портфолио ще бъде допълнено с напълно електрическото BMW iX2 и първото напълно електрическо Серия 5 Туринг.

Успешно първо тримесечие при BMW M ще бъде увенчано от старта на BMW XM

BMW M стартира годината със мощна инерция и с 46 430 продадени екземпляра през първото тримесечие на 2023 година е много над цената за същия интервал на миналата година (+18,9%). Най-големият мотор на растежа е мощно прочувственото, изцяло електрифицирано BMW M Performance i4 M50. Много търсено е и показаното неотдавна M3 Туринг. Този първи по рода си модел се потвърждава, като сполучлива идея още през цялото време. Стабилно наложили се на пазара и към момента с увеличаващо се търсене, M3 Седан и M4 също имат забележителен принос за сполучливото първо тримесечие. Краят на тримесечието ще бъде увенчан с въвеждането на пазара на първото електрифициран High Performance модел на BMW M, Plug-in хибридът XM. С него BMW M доближава още един значим стадий по пътя си към електрифицирано бъдеще. С взор напред към второто тримесечие, BMW M чака още нови артикули - в допълнение към модернизациите на X5 M и X6 M, както и X5 и X6 M60i, мощно прочувственото M2 Купе също ще бъде въведено на пазара и ще добави цялостната гама на High Performance портфолиото.

През първото тримесечие MINI осъществя 68 541 автомобила (-9,2%) – позитивно развиване през март

Премиум автомобилната марка MINI е доставила 68 541 екземпляра (-9,2%) през първите три месеца на годината. Търсенето на напълно електрическото MINI Cooper SE остава високо. Поради въвеждането на модела на директни продажби с сътрудници като търговски представители в Китай през март 2023 година, както и заради огромния брой насъбрани поръчки, марката MINI гледа с убеденост към второто тримесечие. MINI чака позитивен подтик от старта на продажбите на първото напълно електрическо MINI Cooper SE Cabrio. Новото MINI семейство стартира годината с представянето на два изцяло електрически модела MINI и продължава да се приготвя за цялостната електрификация на марката до 2030 година

Марката Rolls - Royce започва в първото тримесечие с лек растеж

С 1 640 доставени автомобила (+1%) през първото тримесечие Rolls-Royce Motor Cars стартира годината с лек растеж. На множеството пазари се регистрира растеж, а поръчките за всички модели покриват производството до края на годината. Всички коли на Rolls-Royce са оборудвани с направени по размер детайли с изключителна направа - както се вижда от неотдавна оповестения Phantom Syntopia. Подготовката за първите доставки на клиенти на Rolls-Royce Spectre, първото в света ултра-луксозно електрическо супер купе, е в разгара си преди стартирането му на пазара през четвъртото тримесечие на 2023 г.; до края на 2030 година Rolls-Royce ще предлага напълно електрически артикули.

Убедителният резултат през първото тримесечие удостоверява сполучливата тактика за напредък на BMW Motorrad

С 47 935 екземпляра BMW Motorrad съумява да усили продажбите си през първото тримесечие с +1,1% спрямо рекордния резултат от първото тримесечие на миналата година и по този метод още веднъж реализира най-хубавия резултат от продажбите през първото тримесечие. Този резултат е доказателство за сполучливата тактика за напредък на BMW Motorrad. Както безапелационното продуктово портфолио с ярки оферти, които оформят съответните им сегменти, по този начин и въвеждането на пазара на мощни нови модели като мощния M 1000 R още веднъж са измежду гарантите за триумфа на BMW Motorrad.

Продажбите на BMW & MINI по региони/пазари

През първите три месеца на годината BMW Group доставя в Китай 194 773 автомобила на марките BMW и MINI (-6,6%).

Продажбите на BMW и MINI в Съединени американски щати от януари до март са общо 89 750 екземпляра. Това подхожда на нарастване на продажбите от +11,4% в съпоставяне със същия интервал на миналата година.

През първото тримесечие в Европа BMW Group осъществя общо 215 917 автомобила с марките BMW и MINI (-1,9%).

Към март в Германия са доставени 57 317 автомобила на марките BMW и MINI.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР