Питчерът Юсей Кикучи е най-новият японски бейзболист, който привлече вниманието

...
Питчерът Юсей Кикучи е най-новият японски бейзболист, който привлече вниманието
Коментари Харесай

Юсей Кикучи – новата апетитна хапка от Япония

Питчерът Юсей Кикучи е най-новият японски бейзболист, който притегли вниманието на клубовете от МЛБ. 27-годишният левичар на Саитама Сейбу Лайънс разгласи желанието си да се опитва във Висшата лига на Съединени американски щати и Канада, а клубът му изрази подготвеност да го пусне на пазара. Това може да се случи единствено през така наречен " обществена система ", която от този сезон към този момент работи по новите правила на съглашението сред Мейджър лийг и Нипон профешънъл бейзбол (NPB).

Когато даден японски състезател бъде публично разгласен за обмен, той има 30-дневен период да договаря за персоналните си условия с всеки заинтересуван клуб от Северна Америка. При сполучливо завършване на договорка, досегашният му тим получава трансферна сума, представляваща % от размера на обезпечената заплата по контракта му в МЛБ – 20% от първите $25 млн., 17,5% от идващите $25 млн. и още 15% от всяка стойност над $50 млн.

Например, в случай че японски бейзболист се споразумее за договор на обща стойност $60 млн. в МЛБ, то новият му клуб би трябвало да преведе на остарелия трансферна такса в размер на $10,875 млн. (5 млн. + 4,375 млн. + 1,5 млн.).

Засега никой американски или канадски клуб не е заявил публично интерес към Юсей Кикучи. Според разнообразни скаутски отчети питчерът има капацитет да бъде запалител №2 в ротация от Висшата лига. През 2018 година левичарят с бърза топка към 95 мили/ч (153 км/ч) има баланс 14-4 с 3,08 ERA и 153 страйкаута за 163 и 2/3 ининга в 23 мача за " лъвовете ". Общо в 9-годишната си кариера в NPB той е с актив 73-46 и 2,77 ERA за Саитама.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР