Питате се дали ще подам оставка от парламента днес, е,

...
Питате се дали ще подам оставка от парламента днес, е,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов подаде оставка, напуска парламента!

Питате се дали ще подам оставка от Народното събрание през днешния ден, е, ще ви кажа, че съм взел решение, което ще даде завършек на спекулациите, че Цветанов желае да разцепи ГЕРБ. Винаги съм се управлявал от фамилните полезности. Винаги съм изповядвал това да бъдем екип. Когато се взима вярно решение, човек гради мостове. Няма драма, че напущам 44-ия парламент. Аз съм избрал въпреки всичко да съм част от идеята ГЕРБ. Оставам заместник-председател на ГЕРБ и водач на предизборния щаб. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов. Изявлението му идва във връзка на разразилия се скандал по отношение на пазаруването на жилища от компания " Артекс " на доста по-ниска стойност от пазарната.

" Не съм направил никакво закононарушение, само че с цел да се спрат всевъзможни спекулации, че от Народното събрание мога да оказвам напън на някого, то ще изляза от него. Искам да благодаря на всички парламентарни групи, макар разликите ", сподели той.  " Взел съм решението си обосновано и ясно. Фирма " Артекс " е желана от доста български жители, само че фокусът падна върху мен, тъй като може би съм политическото лице, което трябваше да бъде ударено тъкмо два месеца преди европейските избори. Този сюжети обаче към този момент съм го играл няколко пъти. Още през 2013-а година ме упрекваха, че съм правил противозаконни подслушвания. Поне един запис да бяха пуснали, в случай че в действителност бях подслушвал ", сподели той. Още щом се появи Цветанов в Народното събрание поде:

" Сега ще ви споделя какво е решението, което съм взел преди няколко дни и през днешния ден, и което публично го споделих с водача на партия ГЕРБ. Първо желая да благодаря на тези, които дадоха обещание да бъдат справедливи ", сподели той.   " Искам изрично да заявя - всичко, което съм правил, съм го правил ръководейки се от закона и това да е в публичен интерес. Когато съм имал връзки с някого, то те са минавали през българското законодателство и през всички правни правила ", сподели Цветанов.  " Във Вътрешната комисия още през 2018 година постъпи сигнал. Направил съм нужното съгласно административно-процесуалния кодекс. Всичко съм спазил по съответния юридически ред ", показа той.

" Обвиненията, че има лобизъм, обвързван със постройката на компания " Артекс ", е безпричинно съгласно всички експерти. Когато се влиза в подвеждане сами разбирате, че се основава публично напрежение, което рефлектира върху политически партии. В случая жертвата бях аз ", сподели той.  " През всички тези години съм споделял решенията си с най-близките си хора и с премиера Борисов. 2005 бях помолен от премиера Борисов да напусна Министерство на вътрешните работи, това бе тежко решение. Аз го одобрих и го взех ", спомни си Цветанов.

" Каузата е доста по-важна от постовете, които заемаме. Искам да благодаря на всички, които ме поддържаха и останаха твърдо зад мен. Искам да благодаря и на тези, които изрекоха отчаяние от метода, по който се сервира дадена информация. Днес възпрепятствах идването на сътрудници, които желаеха да ме посрещат на Летището.

Партия ГЕРБ е идея както за мен, по този начин и за водача ни, по този начин и за всички членове на партията и гласоподаватели ", сподели той. Цветанов по-рано през днешния ден се прибра в София след аудиенция в Съединени американски щати. Още на летището той показа, че е взел решение какво ще се случи отсега нататък. То било известно единствено на брачната половинка му, само че желал да го показа и с премиера. Именно след срещата с Борисов той даде обещание да даде брифинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР