Питър Нигард, основателят на една от най-големите канадски марки за

...
Питър Нигард, основателят на една от най-големите канадски марки за
Коментари Харесай

Бившият канадски моден магнат Питър Нигард осъден за сексуално насилие

Питър Нигард, създателят на една от най-големите канадски марки за облекла, беше приет за отговорен в неделя по четири обвинявания в полово посягане, заяви съд в Торонто.

Журито, което разисква пет дни, също оправда финландско-канадския Найгард по едно обвиняване за полово посягане върху една от дамите, които са свидетелствали на седемседмичния развой, и едно обвиняване за наложително задържане, съгласно Върховния съд на Онтарио на правораздаването.

Обвиненията против тогавашния фешън магнат, който в този момент е на 82 години, включват четири дами и 16-годишно момиче и датират от произшествия, случили се сред 1988 и 2005 година

Процесът се занимава с първото в поредност от обвинявания, против които е изправен за полови закононарушения против голям брой дами в продължение на няколко десетилетия в Канада и Съединените щати.

„ Знам, че това беше дълъг и сложен случай за вас “, сподели арбитър Робърт Голдщайн на журито.

На напускайки съда, юристът на Нигард Брайън Грийнспан не изключи опцията за обжалване на присъдата.

По време на заключителните причини Грийнспан сподели, че делото е построено върху „ несъгласия и подмятания “ и той опроверга представянето на клиента от прокуратурата.

„ Да се ​​опише Питър Нигард като злобен див звяр, персона на Джекил и Хайд, който посредством благосъстояние и власт примамва дамите в леговището си на безвластие и принуждава дамите да се преценяват със половите му условия... не е нито почтено, нито тъкмо “, той сподели.

Грийнспан сподели, че показанията на жалбоподателите от време на време са били „ мъчително неуместни “ и той допусна, че четири от дамите са били стимулирани от финансова полза или „ търсене на злато “, защото са признали, че са взели участие в клас в Съединени американски щати -съдебно дело против него.

Прокурорът Ана Сърбан, въпреки това, сподели, че Нигард на скамейката е колеблив и променчив и че паметта му е ненадеждна и селективна.

Сербан уточни " удивително сходни разкази " от него петима обвинители, самостоятелни един от различен, за това по какъв начин са се срещнали с Найгард, са били поканени в неговата офис постройка и " по какъв начин той ги е насилил полово в персоналната си спалня. "

" Приликите не са съвпадения ", сподели тя. „ Това е модел на държание. “

Свидетелствайки в своя отбрана, Найгард не си спомня да е срещал или познавал четирима от своите обвинители и упорства, че в никакъв случай не е изнасилвал нито един от петимата.

„ Видът обвинявания, които бяха казани и са разказани, е видът държание, което знам, че в никакъв случай не съм правил, в никакъв случай не бих направил ", сподели той пред съда, макар че призна, че паметта му е станала " доста размита " с възрастта.

Той ще се върне в съд на 21 ноември за изговаряне на присъдата.

Найгард, който през 1967 година основа компанията, която трябваше да стане Nygard International, е държан в ареста от ареста си през 2020 година

Сега той би трябвало да се изправи пред сходни обвинявания в Квебек и Манитоба, както и екстрадиция в Съединените щати, където е упрекнат в полово посягане над десетки дами и девойки, рекет и трафик.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР