Питане, свързано с ненавременна подмяна на печките на дърва и

...
Питане, свързано с ненавременна подмяна на печките на дърва и
Коментари Харесай

БСП в Бургас: Граждани са без отопление заради забавена подмяна на печки

Питане, обвързвано с ненавременна замяна на печките на дърва и въглища с екологични уреди, насочи към кмета на община Бургас общинският консултант от Българска социалистическа партия в града Васил Иванов. Той е получил сигнали от доста хора, че на прага на зимния интервал те към момента не са получили своя апарат, само че за сметка на това още през юли са им били взети старите печки. 
Подмяната е по програмата на общината " Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. " Долно Езерово ", Бургас ", която обгръща и кв. " Лозово ", к-с " Меден Рудник ", комплексите " Славейков ", " Изгрев " и " Зорница " и цели замяна на старите печки на дърва и въглища с климатици или пелетни печки.
Общинският консултант разяснява, че по този начин жителите остават в невъзможност - не знаят дали да си купят пелети, дали различен апарат или да се откажат от програмата и да се отопляват на дърва.
От общината декларирали, че не могат да кажат по кое време ще бъдат предоставени новите уреди, а екипите, които инсталирали палетни печки, били три и не можели да смогнат. Други хора се оплакали, че към този момент са им докарали пелетна печка и радиатори, само че те били стоварени пред дома им. От администрацията им споделили, че когато ги пренесат у тях, би трябвало да се обадят, с цел да им ги инсталират. Печките обаче тежат сред 150 и 200 кг. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР