Питане до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван

...
Питане до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван
Коментари Харесай

Питане до служебния министър на МРРБ Ив. Шишков, внесе депутатът от ГЕРБ - СДС Радослава Чеканска

Питане до служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, внесе депутатът от 10 МИР – Кюстендил Радослава Чеканска. В него тя слага въпроси, свързани със положението на тунела на основен път Е-79 край град Дупница и неналичието на осветяване в оборудването по посока София - Кулата.

„ Моля, да ми предоставите настояща и достоверна информация, по отношение на положението на тунела по път I-1 София - Кулата в посока Благоевград, край Дупница, както и аргументите довели до това, в продължение на 2 год. оборудването да бъде без нужното осветяване. Въпреки неведнъж подавани сигнали от страна на жители, институции и медии, към днешна дата в тунела не работи нито едно осветително тяло. Сигнализацията се реализира само посредством пътни знаци, ограничаващи скоростта и сложени слетлоотразители в тръбата, което е извънредно незадоволително, затруднява водачите и не подсигурява тяхната сигурност при пътешестване. Извършени ли са обследвания на оборудването от страна на „ Агенция пътна инфраструктура ” и какви са ограниченията, подхванати за решение на казуса, за гарантиране на безвредно напредване на пасажери и товари? Предвиждат ли се поправки, има ли стартирани планове и процедури за ремонтни и строително-монтажни действия на оборудването? Включват ли се в тях поправки или замяна на осветителната система? Има ли закрепени периоди за осъществяване и какви са те? Смятам, че е неприемливо за оборудване, по което се реализира интензивно напредване на пасажери и артикули и се регистрира непрекъснато претрупан трафик в продължение на 2 год. да бъде неглижирано от виновните държавни институции, както и да действа в положение, представляващо опасност за живота и здравето на хората ”, показва депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Радослава Чеканска.

Народният представител от област Кюстендил упорства за предприемане на незабавни ограничения, за ограничение на опцията от възникването на следващия тежък пътен случай на територията на Република България, породен заради безнаказаност и немарливо осъществяване на отговорностите от страна на институциите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР