Питали ли сте се защо все повече хора днес, дори

...
Питали ли сте се защо все повече хора днес, дори
Коментари Харесай

Газовете и подутият корем са новата епидемия за всеки втори българин

Питали ли сте се за какво от ден на ден хора през днешния ден, даже и на крехка възраст, страдат от болести, свързани със стомашно-чревния тракт? Какво стои в основата на взрива от храносмилателни и функционални стомашно-чревни нарушавания като функционална диспепсия и синдром на раздразненото дебело черво?

Близо 30% от популацията на света изпитва постоянно отичане на корема, а минимум 40% страдат от някаква форма на стомашно-чревно неразположение. За страдание, тези цифри се повишават стремително с всяка минала година поради редица фактори като нездравословна храна, извънредно високите равнища на стрес, съпътстващи ни ежедневно, неналичието на придвижване...

Голяма част от хората даже не подозират, че имат съответния проблем, който е и провинен за дългия лист от болести, които са част от всекидневието им. Практиката демонстрира, че зад редица заболявания като гастрити, язва на стомаха и дванадесетопръстника, колит, а също и недоволства от неприятна болежка, тежест, киселини, отичане, метеоризъм, стомашно-чревни конвулсии, нарушена чревна перисталтика стоят настъпилите промени в лигавицата на червата.
Кои са нормалните обвинени за стомашно-чревните нарушавания?
Обичайните аргументи за най-често срещаните недоволства като подуване на корема, тежест в стомаха, метеоризъм, киселини, гадене, повръщане са стресовите ситуации; чувствителността на стомашната лигавица; " неприятната храна " (всичко мазно, пикантно и тежко); дразнещите субстанции, виновни за нарасналата стомашна киселинност (алкохол и никотин); нарушената перисталтика; нарушеният хормонален баланс в стомашно-чревния тракт и промененият състав на микробиотата.

Резултатите от извършена онлайн анкета през месец април 2022 година от Алпен Фарма България, обвързвана с честотата на стомашно-чревните недоволства, демонстрират тревожната реалност, а точно, че всеки втори българин се оплаква от газове в стомаха и издут стомах, а чувството за парене и киселини спохожда всеки трети.

В анкетата вземат участие 945 души, от които 96 мъже и 849 дами, като най-вече са потребителите във възрастовата граница 40-49 година Сред най-честите стомашно-чревни недоволства, от които страда българина, се нареджат метеоризмът и подутият стомах, а също и паренето в храносмилателния тракт. Останалата част от водещите недоволства са газове и отичане на корема, болежка и дискомфорт, чувство за парене и киселини, запек, чувство за цялост, гадене и повръщане. Цели 26,2% от интервюираните страдат от гастрит, 14,1% от синдром на раздразненото черво, а 9,9% от рефлукс, следвани от пациенти с язва и функционална диспепсия. Друг стеснителен факт е, че единствено 44,9% от участниците в изследването са потърсили лекарска консултация заради конкретен симптом.
Каква е връзката сред напрежението, негативизма и " неприятната " храна?
Със сигурност най-малко един път баба ви ви е казвала: " Не се притеснявай, ще те заболи корема! " и е била извънредно права! Емоциите, които изпитваме, удрят нашия втори мозък - стомаха. Помните ли първото влюбване, а пеперудите в стомаха? Или чувството преди значим изпит, когато коремът ви безусловно като че ли се е свил от терзание и боязън? Ето за какво нервната система на червата постоянно е наричана " чревна система ". Стресът е един от най-важните дразнители за мозъка и червата. И не е чудно, че когато мозъкът се бори да отстрани отрицателните мисли, той стартира да има потребност от повече сила, която се набира не от другаде, а точно от храносмилателната система, която стартира да пести сила, образува по-малко слуз и понижава своята кръвна циркулация. И хоп - следващото недоволство е налице. Знаете ли да вземем за пример, че значителен % от хората, страдащи от заболявания на стомашно-чревната система, са диагностицирани и със мощна тревога и меланхолия? 

Ако изпитвате коремна болежка, неприятно гадене или отичане на корема, това може да е или вирус, който ще изчезне с времето, или симптом на стомашно-чревно заболяване, което постанова здравна помощ и наложителна смяна в метода на живот и най-много в храненето.
Помощ от природата
За благополучие, през днешния ден от ден на ден хора не помнят скептицизма и се доверяват на естествените лекове, когато има проблем, който ги безспокои. В извършеното проучване повече от половината участници удостоверяват, че в миналото са приемали билкови медикаменти за лекуване на стомашно-чревните си недоволства. Един от тях е немският билков медикамент за лекуване на проблеми, свързани с храносмилателната система . 

Съчетаващ в себе си действието на 6 лечебни растения, бързият му резултат стартира още в устната празнина, стимулирайки отделянето на слюнка и стомашни сокове. Действието и сигурността на са потвърдени посредством 16 клинични проучвания, в които са се присъединили над 8 хиляди участници. Екстрактите от патешки очиболец, лайка, сладник, пищялка, пресечка и горчив пелин повлияват дейно върху стомашно-чревните недоволства като отичане на корема, метеоризъм, мъчителни стомашни конвулсии, киселини, гадене, повръщане. Те имат мощно удобно деяние и за лекуване на гастрити, стомашни язви и колити; за възстановяване на храносмилателните процеси и ускорение на метаболитната интензивност. Клиничният опит демонстрира, че  бързо и дълготрайно овладява положения с нараснала киселинност като гастрит и рефлукс. След неговата приложимост се следи преодоляване на възпалението в стомаха; понижаване на болката и киселините; нормализиране секрецията на солна киселина; възобновена и предпазена стомашна лигавица.

Препоръчителна доза е от 3х30 капки дневно, разтворени в топла вода, 15 минути преди хранене. Препоръчителният курс на банкет е от 1 до 3 месеца, след което можете да се направи къса отмора преди още един банкет. Терапевтичният резултат се усеща още на 2-3 ден от приема, като признаците нормално изчезват изцяло след към двуседмична приложимост.  Според спецификата на казуса и продължителността на банкет до края на месеца ще можете да избирате сред 2 разновидности на лекарството - от 20 мл, който сега е разполагаем във всички аптеки, и от 50 мл, който скоро също ще бъде в аптечната мрежа в страната.  

Една в действителност чудесна композиция за здрав корем, когато желаете да отслабнете, когато имате проблеми със стомаха или просто за профилактика и подкрепяне на храносмилането. Струва си да опитате, тъй като Гастритол в действителност работи и не потиска за къс интервал от време признаците, а в действителност ги лекува!

 

 

 

Лекарството на растителна основа Гастритол® се отпуска без лекарско наставление в аптечната мрежа. Продуктът може да се употребява и независимо, и като част от комплексната терапия
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР