Питали ли сте се някога за какво са ни дадени

...
Питали ли сте се някога за какво са ни дадени
Коментари Харесай

10-те най-безполезни органа в човешкото тяло

Питали ли сте се в миналото защо са ни дадени тъгите да ни порастват мъдреци или да трупаме отрова в изцяло необяснимия си апендикс? Отговорът е - няма никаква смислена причина. Discovery Science класира 10-те най-ненужни елементи от човешкото тяло, написа obekti.bg.
10. Plica semilunaris (трети клепач). - Може и да не знаете, само че притежавате трети клепач. Отворете добре двата, които към този момент са ви известни, и здравата се вгледайте - ще го видите в ъгълчето на окото си, покрай слъзния канал. Третият клепач е излишък от " нощната мембрана ", която можем да забележим при кокошките, гущерите и акулите.

9. Телесното окосмение. - Няма подозрение, че в миналото, когато зимите са били жестоки и якето още не е било измислено, сме били много по-космати. Допреди 3 млн години задачите сме били покрити с равна кафява четина. След еволюирането на Homo erectus обаче способността да се потим отменила ненапълно нуждата да контролираме телесната си температура с вълна. Да не приказваме за облеклата.

8. Синусите. - Лекарите не знаят доста за функционалността на синусите. Ясно е единствено, че имаме прекалено много. Според някои теории, те може би защищават очите ни от вътрешното налягане или пък ни оказват помощ да променяме височината и тона на гласа си.

7. Аденоидите. - Те улавят част от бактериите, които минават през гърлото ни, само че и са прекомерно чувствителни и склонни към отичане и инфекции. Питайте кое да е 7-годишно дете. За благополучие, аденоидите се свиват с възрастта, а и постоянно ни ги махат, дружно със...

И това е забавно: Червеният лук е палач на рака - четете още потребни вести на zdrave.to

6. Сливиците. - Още едно парче месо, което единствено знае да се подува и да боли. Ако не са ви ги оперирали до 30-годишна възраст, си е същинско достижение.

5. Опашката. - Откривате с злост съществуването й, когато се тръшнете с цялата си тежест по време на първия си урок по ски. Опашката в действителност е няколко сраснати прешлена, останали от антични времена, когато повече сме приличали на маймуните.

4. Erector pili. - Чували ли сте за мускул, единствената цел на който е да кара косите ни да се изправят? Е, имаме подобен и той се назовава Erector pili. При животните накокошинването ги прави да наподобяват по-големи и по-страшни. При нас то е просто неуместно.

3. Мъдреците. - Когато в миналото сме дъвкали жилаво мамутско месо напряко от кокала и не сме си благи зъбите по-късно, те честичко са шапки. Ето за какво, когато аварийните кътници, наречени мъдреци, са се появявали, прадедите ни ги посрещали с признателност. Днес флуорните пасти за зъби и зъболекарите са причина този подарък от природата да се трансформира просто в една сериозна скука.

2. Апендиксът. - Дарвин твърдял, че апендиксът помагал на тревопасните ни прародители при храносмилането. Може и по този начин да е било, само че защо ни е през днешния ден, когато има сандвичи с шунка и френски сирена?!

1. Мъжките зърна. - И въпреки всичко, за какво, Господи??
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР