Пистолет с два пълнителя намерени в дрехите му, работи се

...
Пистолет с два пълнителя намерени в дрехите му, работи се
Коментари Харесай

Емил от Перник, който се гръмна в ДАНС, опитал да се самоубие и преди 10 години

Пистолет с два пълнителя открити в облеклата му, работи се по версия, че е желал да стреля по сътрудниците в постройката

Бил отшелник, националист и взел участие в Луковмарш, извикали го по инспекцията на придвижването БНС, което го провежда

Емил Крумов, който се простреля в постройката на ДАНС е бил обезверен от живота, живеел самичък, а преди 10 година още веднъж е правил опит за самоубийство, само че несполучлив, научи " 24 часа ".

Той е член на придвижването " Български народен съюз " (БНС ), което провежда Луковмарш всяка година в София. Крумов е бил постоянен клиент на събитието, против което има необятен публичен отпор. Той е в Управителния съвет на БНС, само че не се занимавал интензивно с политика.

Точно поради националистическото събитие, което е планувано за 22 февруари, е бил извикан Емил Крумов в ДАНС. Призовката му е била за 14 ч. Той минал през будката до оградата. Там записали и имената му. След това се запътил към постройката, където контролът е по-сериозен. На входа са сложени и металдетекторите, които наблюдават за прикрито в облеклата оръжие. Когато чиновниците на входа поискали да го ревизират Емил извадил самоделка, сходна на химикалка и я насочил към главата си. Последвал изстрел и Крумов паднал в кръв на земята.

" Проверява се версията за опит за нахлуване над чиновници от ДАНС ", споделят по случая от Софийската районна прокуратура, която управлява следствието по случая.

Веднага е извикана Бърза помощ и полиция. Пристигнал е и наблюдаващия прокурор. Мъжът към този момент бил мъртъв.

Освен самоделката Емил носил в облеклата си и противозаконен револвер с два пълнителя. Точно поради това се проверяват желанията му да влезе в постройката на ДАНС и да стреля на месо.

Точно преди 10 дни основният прокурор Иван Гешев подреди инспекция на БНС, които са уредник на " Луковмарш ". Това е факелно шествие в памет на ген. Христо Луков. Луков е един от моторите на Съюза на младежките национални легиони - ултранационалистическа профашистка и пронацистка организация в България, дейна през 1932 – 1944 година и определяна като най-мощното фашистко придвижване в българската история.

Всяка година кметът на София не разрешава Луковмарш със заповед, само че все пак националистите го организират. Проверката, подредена от Гешев би трябвало да покаже дали е спазен Законът за политическите партии. Обясненията на уредниците са вземани в ДАНС. Освен Крумов са били привикани над 10 души, само че в разнообразни дни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР