Пистата Интерлагос“ в Бразилия обикновено приема едни от най-интересните състезания

...
Пистата Интерлагос“ в Бразилия обикновено приема едни от най-интересните състезания
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Сао Пауло във Формула 1

Пистата „ Интерлагос “ в Бразилия нормално приема едни от най-интересните надпревари в хода на сезона във Формула 1, като това се чака да се случи и през днешния ден. В Гран При на Сао Пауло от първата редица ще започват двамата водачи на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, които демонстрираха доста положително спортно движение във вчерашния спринт.
 Ръсел победи в спринта в Бразилия, първа редица за Мерцедес в ГП на Сао Пауло Ръсел победи в спринта в Бразилия, първа редица за Мерцедес в ГП на Сао Пауло
В него те приключиха първи и трети, откакто потеглиха трети и седми, като единствен Карлос Сайнц съумя да се намести сред тях. Испанецът обаче е с нов мотор с вътрешно горене този уикенд и е наказа с 5 позиции на стартовата решетка, което значи, че той ще започва седми през днешния ден. 
 Ще работят ли Ръсел и Хамилтън дружно в Бразилия? Ще работят ли Ръсел и Хамилтън дружно в Бразилия?
След наказването на водача на Ферари на втората редица ще застанат съотборниците в Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес, а на третата ще са Шарл Леклер и Ландо Норис. Преди днешния старт Перес и Леклер са разделяни от 6 точки в битката за второто място в крайното класиране във Формула 1, като преимуществото е за мексиканския играч на Ред Бул. 

От към тактики в днешното съревнование може да се чака микс от един и два стопа, като съгласно Пирели най-бързият вид за покриването на дистанцията е с две смени на гуми (софт/медиум/медиум). Друг вид е софт/медиум/софт, само че за задачата втората серия от обиколки ще би трябвало да бъде по-дълга. 
 Един или два стопа в Бразилия през днешния ден? Един или два стопа в Бразилия през днешния ден?
Стратегиите със единствено едно влизане на хартия са по-бавни, защото те включват задъжлително потребление на гумите хард. Те обаче са със надлежно 1.0 и 0.7 секунди на обиколка по-бавни от софт и медиум смесите. 
 Макс: Колата ми напряко изяде гумите живи! Макс: Колата ми напряко изяде гумите живи!
Надпреварата за Гран При на Сао Пауло, предпоследен старт за сезон 2022 във Формула 1, стартира в 20:00 часа и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР