Писмото от Прокуратурата на Република България е официален документ, който

...
Писмото от Прокуратурата на Република България е официален документ, който
Коментари Харесай

Иво Христов: Достоверността на снимките от спалнята на Борисов е потвърдена от много експертизи -

" Писмото от Прокуратурата на Република България е формален документ, който ГЕРБ побърза да огласи посредством народен представител от Европейската национална партия, за това да бъде нещо като европейска легализация на неговите изводи. Но знаете, че достоверността на въпросните фотоси и видеа беше доказана от доста други експертизи. "

Това съобщи пред Дарик радио Иво Христов - евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Христов разяснява въпроса дали в Брюксел е налице формален документ, който потвърждава операция на фотосите с кюлчетата от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

В случая ЕНП прави опит да изпере репутацията на водача на ГЕРБ, с оглед присъединяване на партията в бъдещи управнически обединения, твърди българският евродепутат.

Заключенията за фотосите от София не са на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, а на българската прокуратура, чешкият евродепутат Томаш Здеховски.

" Априлската задача на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, която управлявах, беше ориентирана към контрола върху потреблението на европейските дотации. България има история на огромни корупционни кавги и необятно публикувана проведена престъпност, която от дълго време източва пари от бюджета на Европейски Съюз. Нашата задача беше да променим механизмите за разпределение на евросредствата, тъй че те да стартират да отиват при хората, които имат право на тях, а не при олигарси и мошеници. Получих информация за манипулирането на фотоси от българската прокуратура и я споделих с останалите членове на делегацията. Следователно това не са наши изводи, а изводи на прокуратурата. Ние приехме за сведение тази информация. Прилагам заключението от нашата задача " - сподели Здеховски.

" Искаме да е ясно - няма позиция на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, която споделя, че обвиняванията и фотосите от вкъщи на господин Борисов са манипулирани или подправени. Това, което групата на ЕНП се опита да внуши тази заран, е явен удар върху престижа на Европейски Съюз. Ние не можем и няма да позволим Европейският парламент да служи на персоналните ползи на господин Борисов. " - на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР