Писмо на пътник, загинал при потъването на легендарния кораб "Титаник",

...
Писмо на пътник, загинал при потъването на легендарния кораб "Титаник",
Коментари Харесай

Писмо от „Титаник“ се продаде за рекордна сума

Писмо на пасажер, умрял при потъването на именития транспортен съд "Титаник ", беше продадено на търг във Англия за рекордната сума от 126 000 паунда, написа английският вестник Guardian.

Организатор на търга, който се организира в градчето Девицес, графство Уилтшир, беше аукционната къща Henry Aldridge & Son ( "Хенри Олдридж енд Сън ").

Писмото е било написано на 13 април 1912 година, денонощие преди съдбовния конфликт с айсберга. Негов създател е пасажер от първа класа на име Александър Оскар Ховерсън. Той адресирал писмото до своята майка, която го очаквала в Ню Йорк.



В него, Ховерсън написа: "ако всичко върви добре, ще пристигнем в Ню Йорк в сряда ". Но в 23:40 часа вечерта на 14 април 1912 година (неделя) "Титаник " се блъска в айсберг и потъва два часа и четиридесет минути по-късно – в 2:20 часа сутринта на 15 април 1912 година (понеделник).

Писмото било намерено в джобния бележник на Ховерсън, след откриването на тялото му. То е от три страници и е един от дребното непокътнати ръкописи, оживели след потъването на трансатлантическия транспортен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР