Писмо до областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски по

...
Писмо до областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски по
Коментари Харесай

Украинските бежанци, настанени в базата в Паничище, ще бъдат местени отново на морето

Писмо до регионалният шеф на Кюстендилска област Александър Пандурски във връзка идно пренасяне на настанените в базата на БДЖ в Паничище украински бежанци е изпратил ръководителят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6979
" Писмото е адресирано до регионалният шеф, като представител на страната, по отношение на неяснотата към държавната стратегия за настаняване на украински бежанци. То е изпратено от мен като доброволец, дружно с още няколко души, които дружно с общи старания осигурихме положителни битови условия за бежанците в Паничище ", сподели за Българска телеграфна агенция Костадинов. 

Причина за писмото е съобщение от шефа въз основата, че следва преместването на бежанците в друга база на БДЖ, на морето. Това трябвало да се случи в понеделник, 20 септември, разясни Костадинов. Той уточни, че сега в Паничище са настанени 70 души, от които 39 са деца. Останалите хора са дами и трима възрастни мъже. 

" Благодарение на грижата на личния състав и помощта на доброволците на настанените в Паничище бяха обезпечени положителни битови условия, превоз и медицински грижи. Част от хората работят и в локални обекти. Сега потърсилите протекция в страната ни още веднъж би трябвало да бъдат местени и да се откриват на друго място ", уточни Костадинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР