Писмо до Министерството на образованието за съмнителни действия на ръководството

...
Писмо до Министерството на образованието за съмнителни действия на ръководството
Коментари Харесай

Експерти нищят афера в спортното училище в Сандански

Писмо до Министерството на образованието за съмнителни дейности на управлението на Спортното учебно заведение в Сандански, изстреля специалисти на инспектората по образованието на изненадваща инспекция.

В сигнала до министерството се твърди, че в учебното заведение царува същински безпорядък при изхранването на децата и настаняването им в общежитие, и двете действия са финансирани съществено, а протичащото се приказва за финансови злоупотреби, написа Struma.com. Според проверяващи, които от седмици, към този момент ровят в учебното заведение, е установено, че по документи на общежитие се водят повече деца, в сравнение с действително са настанени в него.

Противно на всякаква логичност в общежитието живеят и деца от Сандански, записани в документите, а при инспекция се оказало, че леглата им са празни, няма възглавници, няма постелки, а децата в сходни стаи, твърдели, че са сами и, че посочените в листата, изобщо не живеят в общежитието. Освен това е установено, че при 72 деца по лист, заран на закуска се явяват едвам 25, някои от децата изобщо ги няма, други са открити в стаите си да спят, което е срещу всевъзможен режим в едно спортно учебно заведение.

Проверката към момента не е завършила, само че констатациите са съществени. С тях е стартирано и управлението на община Сандански, в лицето на кмета Кирил Котев, шефа на инспектората по обучение в Благоевград Ивайло Златанов и е изпратен и отговор на проверяващите до просветителното министерство.

Тази седмица следва снемане на пояснение по констатациите от шефа на учебното заведение, след които ще бъде преценено има ли виновност той за протичащото се и кой ще понесе следствията към констатациите, подклаждащи подозрения за финансови злоупотреби. Struma.com следи случая към този момент седмица и ще съобщим тези дни окончателното решение -ще има ли уволнения в Спортното учебно заведение, очаквайте детайлности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР